Τζίντζερ: Οφέλη για την υγεία και πότε είναι καλό να το αποφεύγεις
Οφέλη για την υγεία και πότε πρέπει να αποφύγετε το τζίντζερ.
Το τζίντζερ προέρχεται από ένα ανθοφόρο φυτό από τη Νοτιοανατολική Ασία. Το δημοφιλές μπαχαρικό χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς από την αρχαιότητα και είναι επίσης κοινό συστατικό σε πολλά γαστρονομικά πιάτα.
Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει με τη ναυτία, τα στομαχικά προβλήματα, το κοινό κρυολόγημα, τη φλεγμονή και πολλά άλλα. Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μπορεί να προστατεύσουν από νευρολογικές διαταραχές και άλλες ασθένειες. Μπορείτε να το καταναλώσετε φρέσκο, αποξηραμένο ή σε σκόνη. Ή, μπορείτε να φτιάξετε τσάγια, έλαια ή χυμούς τζίντζερ.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Ψυχολόγος αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο παρακολουθούμε συνέχεια τα story μας και τα προφίλ μας στο Instagram
- Το αντικαρκινικό νοσοκομείο από... μέσα: Ένα καλοκαίρι «αυτόπτης μάρτυρας» στον «Άγιο Σάββα»
- Ο «κανόνας των 10 λεπτών» είναι το μυστικό για να γίνεις πιο έξυπνος, σύμφωνα με τη νευροεπιστήμη