Η «Λίγκα» ενώνει!

Η «Λίγκα» ενώνει!
Η μουσική παρέα που ξέρει να ξεσηκώνει και να αφυπνίζει συνειδήσεις, την Τετάρτη (στις 20:00) θα βρεθεί στο «Κύτταρο». Πάμε για πολύ δυνατό live.

Ξέρεις τι σημαίνει η λέξη «συνεργασία»; Να λες εσύ και μετά να λέω εγώ. Να με κρατάς εσύ να σε κρατάω και γω. Να με σηκώνεις όταν πέφτω, να σε σηκώνω όταν πέφτεις. Να σώζεις την έμπνευση μου και να φωτίζω εγώ τη δική σου. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα, αλλά ας πάμε σε μια άλλη λέξη: «αλληλεγγύη». Ξεφεύγουμε και τα όρια μεγαλώνουν. Εδώ πάμε στη μυρωδιά της ασφάλτου και στην αγωνία του συντρόφου. Εδώ κοιτάζουμε και ανησυχούμε για την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Εδώ είναι τα λαχανητά και το τρέξιμο. Εδώ είναι η σύγκρουση και το κλάμα από δακρυγόνα και απώλειες. Ας μη το βαρύνουμε άλλο. Ας πάμε στη λέξη «παρέα». Στο μυαλό έρχονται εικόνες από εορταστικές συναθροίσεις, στιγμές καλοκαιριού με μπίρες, γέλια και πολλές βουτιές. Α, και μουσική, πολλή μουσική. Χιπ-χοπ, παραδοσιακά, ροκ και μια σκηνή που κοιτάζει τον κόσμο που ανησυχεί και ψάχνει κομμάτια που θα του δώσουν δύναμη, χαρά και ελπίδα. Ε, πάρε το κινητό σου και πληκτρολόγησε «Κύτταρο Κλαμπ». Ένα όνομα μια ιστορία. Και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου όλοι εκεί! Γιατί; Γιατί έχουμε γιορτή και γιατί εκεί θα σμίξουν όλα τα προηγούμενα. Αιτία η μουσική παρέα «Λίγκα». Σημειώστε την ώρα: 20:00. Να μη λείψει κανείς!

Ένα live που θα μείνει


Τι είναι η «Λίγκα»; Πρώτα τα ονόματα, οι καλλιτέχνες, οι άνθρωποι. Dason, Drugitiz, Κοινοί Θνητοί, Λάβα, Lap, Raibo, Retro of RC, Το Σφάλμα, Ταφ Γ.Δ, Urban Pulse, Frank the Zapper. Αυτή παρέα υπόσχεται ένα live που θα μείνει για πολύ καιρό στη μνήμη όσων βρεθούν στο «Κύτταρο». Καλά κάνουν και βάζουν ψηλά τον πήχη. Εντάξει, κάθε καλλιτέχνης μπορεί να δηλώσει κάτι τέτοιο. Εδώ, όμως, τα λόγια έχουν πίσω τους ισχυρές πράξεις. Όλες οι συνεργασίες που φέρουν την υπογραφή της «Λίγκας» θα ακουστούν ζωντανά. Στη σκηνή θα ανεβαίνουν και θα κατεβαίνουν οι καλλιτέχνες και θα μοιράζονται με το κοινό τραγούδια, μουσικές, ιστορίες, κοινές ανησυχίες. Πέρα από το ψυχαγωγικό κομμάτι, σκοπός των μελών αυτής της καλλιτεχνικής κοινοπραξίας είναι η αφύπνιση της κοινωνικής-ταξικής συνείδησης. Όσοι ανήκουν στη «Λίγκα» κινούνται εκτός ατομισμού και συμβιβασμού. Ξέρουν ότι η αλλαγή έρχεται από τα κάτω και γι’ αυτό είναι σημαντικό να επικοινωνούν με όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες, την ίδια καταγωγή. Πριν το live μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που έδωσαν στο Gazzetta οι Κοινοί Θνητοί και ο Retro των Rebellion Connexion. Σε αυτήν θα καταλάβετε αρκετά για τη «Λίγκα» και για το τι θα δει/ακούσετε την Τετάρτη.

Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο


Το κοινό που τους ξέρει, γνωρίζει και τι θα ακούσει. Αποφασιστικές ρίμες, μελωδίες που προκαλούν και εξωτερικεύουν την καλή διάθεση, ρυθμοί γρήγοροι, σκληροί όταν χρειάζεται και φωνές, αφηγήσεις που εύκολα και άμεσα φτάνουν στο αυτί και στο μυαλό του θεατή. Εδώ έχουμε κλασικό χιπ-χοπ, old school, με εύστοχες μουσικές παρεμβάσεις. Το ωραίο με τη «Λίγκα» είναι ότι καθένας κρατά τη μοναδική καλλιτεχνική του φύση και την ίδια στιγμή συμπληρώνει τους υπόλοιπους. Αυτή είναι η βάση για το όμορφο μπλέξιμο των ιστοριών, σε αυτήν πατάνε για να δικαιώσουν την έννοια του συλλογικού. Ραπ όλων των ειδών και ηχητική ποικιλία, αναφέρει το δ.Τ. Σωστά. Οι στίχοι, όμως, είναι που συνδέουν το κοινό με τους καλλιτέχνες. Σε αυτούς καθρεφτίζεται η καθημερινή ζωή, η πάλη για ένα καλύτερο αύριο. Η «Λίγκα» σας περιμένει στο «Κύτταρο» και ένα είναι σίγουρο: κανείς δεν θα μείνει έξω από τη Λίγκα.

Λίγκα


INFO

ΛΙΓΚΑ Live στο KYTTARO Club

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στις 20:00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συμμετέχουν αλφαβητικά:
Dason - Drugitiz - Κοινοί Θνητοί - Λάβα - Lap - Raibo - Retro of RC - Το Σφάλμα - Ταφ Γ.Δ. - Urban Pulse - Frank the Zapper

On decks: Léf Kay

Ηχοληψία και εκτέλεση παραγωγής: Κ. Γιαννόπουλος
Φωτογραφία: Θ. Βέλιος
Φωτισμοί: Γ. Λυκούδης
Οργάνωση παραγωγής: Χ. Παπάς-Κρεμμύδας

Πολιτιστικός Οργανισμός Επι Σκοπόν

Για εισιτήρια εδώ