Γερμανία: Νέα απαγόρευση πώλησης για τα smartphones της OnePlus

Γερμανία: Νέα απαγόρευση πώλησης για τα smartphones της OnePlus
Τέλος (ξανά) τα OnePlus από την αγορά της Γερμανίας.

Η αγορά της Γερμανίας είναι από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές της Ευρώπης και έχουμε για άλλη μια φορά μια εξέλιξη για την OnePlus.

Η εταιρεία είχε μπλέξει σε μια διαμάχη για μια πατέντα με την Nokia, η οποία και οδήγησε στην (μέχρι προσφάτως) απαγόρευση πώλησης συσκευών της στη Γερμανία.

Η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται, αλλά αυτή τη φορά η διαμάχη δεν γίνεται με την Nokia, αλλά με την εταιρεία InterDigital για κάποιες βασικές πατέντες που αφορούν στο 5G και άλλες τεχνολογίες που σχετίζονται με την επικοινωνία των συσκευών.

Η γερμανική έκδοση του ηλεκτρονικού καταστήματος της OnePlus έχει διακόψει την πώληση smartphones, ενώ συνεχίζει να διαθέτει άλλα προϊόντα.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα αρχίσει και πάλι η πώληση smartphones στην Γερμανία.

Η εταιρεία προχώρησε σε μια δήλωση που αναφέρει πως: «Η OnePlus δίνει μεγάλη αξία στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και στη δίκαιη πρόσβαση σε βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα οποία είναι απαραίτητα για την προώθηση της καινοτομίας στον κλάδο. Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με την InterDigital και επιθυμούμε να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα με φιλικό τρόπο. Εν τω μεταξύ, η δέσμευσή μας στην Ευρώπη παραμένει αμετάβλητη και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες στους χρήστες μας».