Το «βαλκανικό πρωινό» κάνει θραύση στο TikTok, αλλά οι διατροφολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα τάση (vid)

Το «βαλκανικό πρωινό» κάνει θραύση στο TikTok, αλλά οι διατροφολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα τάση (vid)
Τρέλα επικρατεί στο TikTok με το «βαλκανικό πρωινό», με τους διατροφολόγους, ωστόσο, να είναι αρκετά επιφυλακτικοί.

Το «βαλκανικό πρωινό» που αποτελείται από σάλτσες λαχανικών, αλλαντικά, φέτα, ωμά λαχανικά, ντομάτες, ψωμί και ίσως ακόμη και λίγο μπέικον ονομάζεται Ajvar - έχει κατακλύσει το TikTok, με αμέτρητους χρήστες να προσπαθούν να αναδημιουργήσουν τις δικές τους εκδοχές.

Ένα σωρό foodies διαφημίζουν κάθε μέρα τις δημιουργίες τους στην κάμερα και προκαλούν τους ακολούθους τους να τις δοκιμάσουν.

@gafourakrz This was the viral Balkan breakfast . . . . . . . #balkantiktok #balkanbreakfast #foodie #food #gafourakrz #viraltiktok ♬ original sound - Gafoura

«Είναι ουσιαστικά ένα πιάτο με διάφορα υλικά και απλά τα τρως όλα μαζί», εξηγεί στο βίντεό της μια TikToker για τρόφιμα με το όνομα Soogia. «Τι υπέροχος τρόπος να τρως», πρόσθεσε.

@soogia1 Eating this way was so enjoyable! And of course, eating vegetables is not new but eating them whole and raw for breakfast is not something l often do. #balkanbreakfast #eatyourveggies #wholefoods #fiber ♬ original sound - Soogia (SOO-jee-yah)

«Θα το ξαναέτρωγα 100% αυτό, αλλά μόνο επειδή το καθάρισμα ήταν τόσο εύκολο», εξήρε μια άλλη δημιουργός στη λεζάντα ενός TikTok όπου δοκίμασε το γεύμα για πρώτη φορά. «Οι Βαλκάνιοι κάνουν το καλύτερο πρωινό», έγραψε κάποιος άλλος.

Ωστόσο, δεν είπαν όλοι τα καλύτερα για αυτό το φυτικό πρωϊνό. Ένας TikTokker, ο οποίος χρησιμοποιεί το όνομα Robb, παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει να «πηγαίνει στην τουαλέτα» μετά το πλούσιο και γεμάτο λαχανικά γεύμα. «Το σώμα μου δεν είναι σχεδιασμένο να διαχειρίζεται αυτή την ποσότητα φυτικών ινών το πρωί».

Η Jamie Maitland, πιστοποιημένη διατροφολόγος, συγγραφέας και ιδρύτρια του The Office Health, δήλωσε στο Delish ότι υπάρχουν αρκετές φυτικές ίνες σε ένα παραδοσιακό «βαλκανικό πρωινό», κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει και πρόβλημα για το έντερό. «Σίγουρα, οι φυτικές ίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε χορτάτοι και να βοηθήσουν την πέψη, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν φούσκωμα ή δυσφορία στο στομάχι, ειδικά αν δεν είστε συνηθισμένοι σε αυτές», είπε χαρακτηριστικά.