Η «θεωρία του Οκτωβρίου»: Τι ακριβώς αφορά το νέο κόλλημα των χρηστών του TikTok

Η «θεωρία του Οκτωβρίου»: Τι ακριβώς αφορά το νέο κόλλημα των χρηστών του TikTok
Οι χρήστες του TikTok ισχυρίζονται ότι ο Οκτώβρης είναι ο μήνας που σηματοδοτεί τις μεγαλύτερες αλλαγές στη ζωή τους. 

Ο Οκτώβριος σηματοδοτεί ουσιαστικά τον πρώτο πλήρη μήνα του φθινοπώρου. Είναι ο μήνας που πλέον όλοι έχουν γυρίσει από τις άδειες, ενώ οι υποχρεώσεις χτυπούν «κόκκινο». Έτσι, λοιπόν, το TikTok αποφάσισε να εγκαινιάσει μια νέα θεωρία με αφορμή την έναρξη αυτού του μήνα.

Πολλοί χρήστες σε όλη την πλατφόρμα δημοσιεύουν όλο και περισσότερο για τη «θεωρία του Οκτωβρίου» και τι σημαίνει αυτό για το υπόλοιπο του έτους. Σύμφωνα με την Chloe Van Berkel, δημιουργό περιεχομένου με σχεδόν 70k followers στο TikTok, ο Οκτώβριος είναι σχεδόν σαν την Πρωτοχρονιά. Ο μήνας αυτός σηματοδοτεί την έναρξη του τέταρτου τριμήνου του έτους και η ίδια περιέγραψε τον Οκτώβριο ως μια περίοδο περισυλλογής κατά την οποία οι άνθρωποι κοιτάζουν πίσω στη χρονιά τους για να δουν τι έχουν καταφέρει.

Για ορισμένους ανθρώπους, η «θεωρία του Οκτωβρίου» χρησιμεύει ως κουδουνάκι για να κάνουν ορισμένες αλλαγές πριν τελειώσει το έτος. Μια TikToker με το όνομα Monica περιέγραψε τον μήνα ως μια περίοδο κατά την οποία οι άνθρωποι «αποφασίζουν ποια πράγματα πρέπει να τεθούν σε κίνηση», όπως η δέσμευση για μια νέα σχέση ή η έναρξη μιας νέας δουλειάς.

«Είναι σχεδόν σαν αυτό το σπρώξιμο όταν βρίσκεσαι στην άκρη του γκρεμού για να κάνεις το άλμα και να το κάνεις», είπε στο βίντεό της.

Η Van Berkel επεσήμανε πόσο γρήγοροι τείνουν να φαίνονται οι τελευταίοι μήνες του έτους. «Αυτή θα είναι η εποχή που οι άνθρωποι θα κάνουν πολλές μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους, θα πάρουν πολλές σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους και πολλά γεγονότα της θεωρίας θα συμβούν για πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους αυτή την περίοδο», είπε στο βίντεό της.

@chloevanberkel tik tok comes up with a lot of theories but i’m kinda here for this one #october #octobertheory #firstofthemonth #endoftheyear #fallseason ♬ original sound - Chloe Van Berkel

Επιπλέον, ο Οκτώβριος σηματοδοτεί την έναρξη της «σχεσιακής περιόδου», μιας εποχής κατά την οποία οι άνθρωποι αρέσκονται να κάνουν σχέσεις πριν από τους κρύους χειμερινούς μήνες. Είναι η εποχή κατά την οποία οι εργένηδες επιδιώκουν να «δεθούν» με μια πιο σοβαρή σχέση.

«Οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι θέλουν έναν ξεχωριστό άνθρωπο για να περάσουν τις γιορτές μαζί του», πρόσθεσε ο Βαν Μπέρκελ. «Οπότε σίγουρα θα δείτε πολλά νέα ζευγάρια αυτή την περίοδο».

@mindandbodymamas It’s the first of the month ✨ wishing you the best rest of the year #octobertheory #october1st #q4 ♬ original sound - Monica ✨ Mind and Body Mamas✨

Η «θεωρία του Οκτωβρίου» φαίνεται ότι έχει αρκετούς φανς. Χιλιάδες χρήστες στο TikTok έχουν ανεβάσει κάποιο βίντεο, στο οποίο ισχυρίζονται ότι συμφωνούν με τη «θεωρία του Οκτωβρίου», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο μήνας μοιάζει και για αυτούς με ένα restart.

«Ο Οκτώβριος μοιάζει πραγματικά με την αρχή του έτους, ίσως είναι επειδή ο Οκτώβριος είναι ο μήνας των γενεθλίων μου, οπότε βγάζει νόημα το να μοιάζει με την αρχή ενός νέου έτους», έγραψε ένα σχόλιο, ενώ ένα άλλο άτομο εξήγησε πως πολλοί βλέπουν το φθινόπωρο με τον τρόπο που άλλοι βλέπουν την άνοιξη - ως μια περίοδο νέων αρχών και επαναστοχασμού. «Το φθινόπωρο είναι η άνοιξή μου. Τα φύλλα αλλάζουν και ο αέρας γίνεται καθαρός. Μια νέα χρονιά ξεκινάει», ανέφεραν.