Βροχερός αναμένεται ο καιρός το Σάββατο, «χτυπάει» την χώρα η κακοκαιρία «Κασσάνδρα»

Επιμέλεια: Newsroom
Βροχερός αναμένεται ο καιρός το Σάββατο, «χτυπάει» την χώρα η κακοκαιρία «Κασσάνδρα»
Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να υπάρξουν το Σάββατο στην χώρα, με την κακοκαιρία «Κασσάνδρα» να κάνει την εμφάνισή της από τα Βαλκάνια.

Η νέα κακοκαιρία που πλήττει τα Βαλκάνια θα κάνει την εμφάνισή της και στην χώρα μας, με αρκετές βροχές κυρίως στο Αιγαίο και το Ιόνιο. Ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει στους 26-25 βαθμούς, και οι βροχές να είναι ασθενούς έντασης με καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές.

Η κακοκαιρία θα χτυπήσει τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ θα διαρκέσει μέχρι και το απόγευμα. Στο νότιο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και το απόγευμα στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 – 5 και μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αραιά συννεφιά και πρόσκαιρες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 – 30 βαθμούς, με νότιους ανέμους 3 – 5 μποφόρ και περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα με σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα εξασθενίσουν το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 – 27 βαθμούς και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, 2 – 3 μποφόρ.