ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 65.671 ψήφισαν μέχρι τις 11 το πρωί σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 65.671 ψήφισαν μέχρι τις 11 το πρωί σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ
Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν πως εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 7 το βράδυ, η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2021.

Αυξημένη είναι η προσέλευση και συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) το πρώτο τετράωρο 7.00 - 11:00 είχαν ψηφίσει 65.671 φίλοι και μέλη, σ' όλη την Ελλάδα.

Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν πως εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 7 το βράδυ, η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021.

Χάρης Δούκας: «Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον»

Λίγη ώρα μετά τίς 9 το πρωί ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις εσωκομματικές εκλογές στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων : «Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν. Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα», δήλωσε ο κ. Δούκας.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, που συμπίεζαν το ΠΑΣΟΚ»

«Πριν δυόμισι χρόνια μου εμπιστευτήκατε τις τύχες του Κινήματος. Σήμερα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ για την τιμή που μου έκαναν, αλλά και για τις μάχες, που δώσαμε μαζί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία, που ψήφισε στις 11 το πρωί, στο Κερατσίνι.

«Σε μόλις δυόμισι χρόνια καταφέραμε να σπάσουμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, που συμπίεζαν το ΠΑΣΟΚ. Θα το κάνουμε πιο ισχυρό και θα πετύχουμε σημαντικές νίκες ξαναβάζοντας την παράταξή μας στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων», τόνισε μετά την ψηφοφορία και πρόσθεσε: «Μαζί πετύχαμε όλα αυτά τα σημαντικά βήματα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Καλώ τους ψηφοφόρους να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους»

«Να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και με το βλέμμα στο μέλλον για τη νέα ηγεσία», κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, που ψήφισε στο εκλογικό κέντρου του Περιστερίου.

«Σήμερα μετά από τρεις μήνες μιας διαδικασίας διαλόγου καλώ τους ψηφοφόρους να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους, δίνοντας του μια νέα δυναμική πορεία, μια νέα αρχή, προκειμένου η χώρα να έχει στις 14 του μήνα ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και στις επόμενες εκλογές, να είναι η επόμενη κυβέρνηση», πρόσθεσε η κ. Γιαννακοπούλου.

Άννα Διαμαντοπούλου: «Για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ»

«Πάμε κάλπες», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε η Άννα Διαμαντοπούλου στους πολίτες μόλις ψήφισε στις 10.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

«Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη... Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Τα μέλη, οι φίλοι, οι πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με μία ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες», ανέφερε η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Στις εσωκομματικές εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Τα εκλογικά τμήματα είναι 940 ενώ το αντίτιμο είναι στα 3 ευρώ, ωστόσο η πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο με μετρητά και όχι με POS.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 07.00 το πρωί. Σημειώνεται ότι στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Δικαίωμα ψήφου με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού έχουν όσοι είναι μέλη ή φίλοι του κόμματος ή όσοι εγγραφούν μέλη ή φίλοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ορίζεται στα 3 ευρώ και καταβάλλεται στον πρώτο γύρο, ενώ για τον δεύτερο γύρο -εφόσον αυτός χρειαστεί- δεν θα καταβάλλεται αντίτιμο. Δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον πρώτο γύρο.

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2007 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής της πλατφόρμας πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος.