H CIA ανακοίνωσε στα social media πως ψάχνει πληροφοριοδότες σε τρεις χώρες: Όλες οι λεπτομέρειες (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
H CIA ανακοίνωσε στα social media πως ψάχνει πληροφοριοδότες σε τρεις χώρες: Όλες οι λεπτομέρειες (vid)
H CIA ψάχνει πληροφοριοδότες για την Βόρεια Κορέα, το Ιράν και την Κίνα

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ προανήγγειλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ψάχνει κατάλληλους πληροφοριοδότες στην Κίνα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα. Οι αρμόδιοι μάλιστα, ανέβασαν την... αγγελία στην τοπική γλώσσα των χωρών (μανδαρινικά, τα φαρσί και τα κορεατικά) και ζητούν την βοήθειά τους.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του ΒΒC, αυτή η νέα πρωτοβουλία έρχεται μετά από μια εκστρατεία στρατολόγησης Ρώσων στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία, η οποία, σύμφωνα με τη CIA, στέφθηκε με επιτυχία.

«Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι άτομα και σε άλλα αυταρχικά καθεστώτα γνωρίζουν ότι είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες», δήλωσε εκπρόσωπος της CIA.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα μπορέσουν να στείλουν την συμμετοχή τους μέσα από τις κορυφαίες διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το X, το Facebook, το YouTube, το Instagram, το Telegram και το LinkedIn, καθώς και στο «σκοτεινό διαδίκτυο».

Τα βήματα που θα πρέπει να κάνει ο εκάστοτε χρήστης είναι αρκετά μιας και θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την CIA χρησιμοποιώντας αξιόπιστα κρυπτογραφημένα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) ή ένα ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης κατά κόσμον ως «δίκτυο Tor», το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για πρόσβαση στο σκοτεινό ίντερνετ.