Ειδικός αποκαλύπτει 6 τρόπους για να ξεπεράσει κάποιος τον εθισμό του στις ερωτικές ταινίες

Ειδικός αποκαλύπτει 6 τρόπους για να ξεπεράσει κάποιος τον εθισμό του στις ερωτικές ταινίες
Ψυχίατρος δίνει τις κατάλληλες συμβουλές ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει κάποιος τον εθισμό του στις ερωτικές ταινίες.

Ένας ψυχίατρος ανέφερε έξι τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος τον εθισμό τους στις ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Το ιδιαίτερο αυτό εγχείρημα πήρε το φως της δημοσιότητας, όταν γνωστοποιήθηκε το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από τον εθισμό τους στις αισθησιακές ταινίες, και μάλιστα ήδη κάποιοι έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα τους, και έχουν αναζητήσει.

Μιλώντας σε μια εκπομπή της Αμερικής, ο ψυχίατρος Dr Michael Olla ξεχώρισε τα έξι σημαντικότερα πράγματα τα οποία μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να νικήσετε τη συνήθεια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το πρώτο πράγμα που θα μπορούσε να προσθέσεις στην ζωή σου είναι να βρεις κάποιο νέο χόμπι. Η παρακολούθηση πορνό είναι ένα ζήτημα το οποίο σου σπαταλά τον χρόνο, έτσι τις ώρες εκείνες όπου είχες συνηθίσει να χαζεύεις στην οθόνη σου, θα μπορούσες να αποκτήσεις κάποιο χόμπι το οποίο θα αναπληρώσει εκείνες τις ώρες.

Δεύτερο βήμα είναι να βρεις την πραγματική ρίζα του προβλήματος ώστε να μπορέσεις να την καταλάβεις, να την εμπεδώσεις και στην συνέχεια να αναρωτηθείς για πιο λόγο συμβαίνει αυτό, πως έχει δημιουργηθεί και έπειτα να μπορέσεις να το αποβάλλεις. Ο ίδιος ο ψυχίατρος μάλιστα ανέφερε πως «το τραύμα του παρελθόντος οδηγεί τους ανθρώπους να ξεφεύγουν στο πορνό για να αποσπάσουν την προσοχή τους από την πραγματικότητα».

«Όπως κάθε εθισμός, ο καταναγκασμός έρχεται στην επιφάνεια για να καταστείλει τα συναισθήματα ή να αποσπάσει την προσοχή από τα προβλήματα τόσο εξωτερικά μας όσο και εσωτερικά μας» καταλήγει.

Συνεχίζοντας το επόμενο βήμα εξηγεί είναι να θέσουμε όρια στον εαυτό μας. Τι εννοεί με αυτό; Ο εν λόγω ασθενής θα πρέπει να δημιουργήσει κάποιες ώρες με τον εαυτό του, όπου δεν θα πρέπει ασχολείται με συσκευές τεχνολογίας.

Η βοήθεια από τους φίλους και την οικογένειά καταλήγει είναι μια καλή διαφυγή ώστε να ξεφύγεις από το πρόβλημά σου, όπως αναφέρει, οι οποίοι μάλιστα μπορούν να σε κάνουν να ξεχαστείς από το πρόβλημά σου και να σου δείξουν πόσο σε νοιάζονται. Ακόμη εξηγεί πως και το βήμα να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό, θα ήταν το ιδανικό, γιατί εκείνος θα μπορούσε να κάνει όλα τα παραπάνω βήματα να μπουν σε εφαρμογή γρηγορότερα και με καλύτερα αποτελέσματα.

Τέλος ο ψυχίατρος κλείνει με την υπομονή, η οποία όπως αναφέρει σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι αρετή, και η σημαντικότερη βοήθεια, μιας και με τον χρόνο όλο αυτό αναμένεται να περάσει και να επιστρέψετε στην φυσιολογική σας καθημερινότητα.