Τέλος τα κέρματα και οι ευχές στην Φοντάνα Ντι Τρέβι

Newsroom
Τέλος τα κέρματα και οι ευχές στην Φοντάνα Ντι Τρέβι
Πρόκειται να απαγορευθεί πολύ σύντομα, στους τουρίστες, να τρώνε σάντουιτς και να πίνουν αναψυκτικά, ενώ κάθονται στα σκαλιά που βρίσκονται στο πάνω μέρος του σιντριβανιού.

Ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και ο αντιδήμαρχος τουρισμού, Τζανλούκα Ονοράτο, αναφέρθηκαν σήμερα σε λεπτομέρειες που αφορούν την προσπάθεια περιορισμού του υπερτουρισμού, γύρω από το παγκοσμίως γνωστό σιντριβάνι, Φοντάνα Ντι Τρέβι.

Όπως ανακοινώθηκε, οι σχετικές αλλαγές θα ισχύσουν από τους πρώτους μήνες του 2025 και θα υπάρξει πειραματική περίοδος εφαρμογής των νέων κανόνων. Το σιντριβάνι θα προστατεύεται από διαφανή διαχωριστικά, ενώ πρόκειται να δημιουργηθεί ένα υπερυψωμένο ημικυκλικό «πέρασμα», το οποίο θα επιτρέπει στους επισκέπτες να πλησιάζουν πολύ κοντά στο νερό.

Η πρόσβαση στο «πέρασμα» δεν θα είναι απεριόριστη, αλλά θα προβλέπεται ένας ανώτατος αριθμός επισκεπτών. Οι οποίοι, πολύ σύντομα, δεν θα μπορούν, πλέον, να ρίχνουν κέρματα στην «Φοντάνα», γυρισμένοι «πλάτη», αλλά θα πρέπει να τα αφήνουν μέσα σε ειδικό καλάθι. Θα είναι μια ασφαλέστερη, αλλά σίγουρα λιγότερο εντυπωσιακή πρακτική.

Μελλοντικά, είναι πιθανόν να ληφθεί υπόψη η επιβολή ενός χαμηλού εισιτηρίου, για να μπορεί να θαυμάζει, κανείς, από κοντά, το σιντριβάνι αυτό του δεκάτου ογδόου αιώνα. Προς το παρόν, επίσης, δεν θα ισχύσει κράτηση μέσω διαδικτύου. Η είσοδος στο μπροστινό μέρος της Φοντάνα Ντι Τρέβι θα ρυθμίζεται από υπαλλήλους οι οποίοι θα φροντίζουν να μην δημιουργείται συνωστισμός, με όριο στον αριθμό εισόδων.

Τέλος, πρόκειται να απαγορευθεί πολύ σύντομα, στους τουρίστες, να τρώνε σάντουιτς και να πίνουν αναψυκτικά, ενώ κάθονται στα σκαλιά που βρίσκονται στο πάνω μέρος του σιντριβανιού.