Ευθύμης Λέκκας: «Έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα» (vid)

Ευθύμης Λέκκας: «Έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα» (vid)
Με αφορμή την τελευταία σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα, ο Ευθύμης Λέκκας μίλησε για το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού.

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα« μίλησε το πρωί της Τρίτης (8/10) ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, σχετικά με τους σεισμούς της Δευτέρας τόσο στην Κρήτη, όσο και στην δόνηση με επίκεντρο την Θήβα, που έγινε αισθητή και σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε: «Δεν μας ανησυχούν οι δονήσεις των τελευταίων ημερών», ενώ σε ότι αφορά τους σεισμούς ανοιχτά της Ζάκρου και στην Θήβα επεσήμανε ότι «είναι πολύ μακριά οι δονήσεις στα επίκεντρα τους, το γεωτεκτονικό πεδίο είναι πολύ διαφορετικό. Μόνο χρονική σύμπτωση υπάρχει».

Σε ότι αφορά τα 4,5 Ρίχτερ στην Θήβα, που έγιναν αισθητά σε πολλές περιοχές της Αττικής, ο Ευθύμης Λέκκας υπογράμμισε ότι «είναι καθυστερημένος μετασεισμός των πολλών σεισμικών δονήσεων που γίνονταν πριν από δύο χρόνια στην περιοχή» και προσέθεσε είναι χαρακτηριστικό ότι «από χθες μέχρι σήμερα δεν έχουμε άλλες δονήσεις στην Κρήτη ή στην Θήβα ή στην Σκιάθο».

Και πρόσθεσε: «Έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αν γίνει, θα έχει επιπτώσεις. Τα 2/3 της Ελλάδας είναι θαλάσσιος χώρος, ενώ τα κτήρια είναι σε καλό επίπεδο, δεν θα έχουμε τόσο μεγάλες επιπτώσεις».