Ώρα μηδέν για τη Φλόριντα: Live το χτύπημα του τυφώνα Μίλτον

Ώρα μηδέν για τη Φλόριντα: Live το χτύπημα του τυφώνα Μίλτον
Ο χρόνος τελειώνει για τη Φλόριντα, καθώς πλησιάζει η ώρα που ο σφοδρός τυφώνας Μίλτον αναμένεται να χτυπήσει με αγριότητα ενώ οι δραματικές προειδοποιήσεις των αρχών προκαλούν ανατριχίλα.

Για καταστροφή πρωτοφανούς μεγέθους ετοιμάζονται οι κάτοικοι της Φλόριντα στις ΗΠΑ, αναμένοντας το πέρασμα του τυφώνα «Μίλτον». Περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια πολίτες υποχρεώθηκαν από τις Αρχές να απομακρυνθούν με κάθε μέσο, με τον πρόεδρο Μπάιντεν να απευθύνει δραματική έκκληση για εκκένωση μιλώντας για ζήτημα ζωής και θανάτου!

Οι επιστήμονες προβλέπουν πως θα είναι ο ισχυρότερος εδώ και 100 χρόνια. Απόψε στις 21.00 ώρα Ελλάδος, ο τυφώνας Μίλτον θα βρίσκεται στον κόλπο του Μεξικού, θα είναι κατηγορίας «4» και θα πνέει με ανέμους ταχύτητας 233 χλμ. την ώρα.

Εδώ σε LIVE Stream η εξέλιξη από κάμερες στην περιοχή

Σύμφωνα με τη Daily Mail αξιωματούχοι στη Φλόριντα εξέδωσαν τις τελευταίες προειδοποιήσεις για τους πολίτες που αρνούνται να εκκενώσουν τις τελευταίες ώρες πριν από την προσγείωση του τυφώνα Μίλτον, λέγοντάς τους να «φύγουν τώρα», καθώς αρκετοί ανεμοστρόβιλοι έχουν αρχίσει να πλήττουν την πολιτεία.

 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Γενική Εισαγγελέας της Φλόριντα, Άσλεϊ Μούντι, προειδοποιώντας ότι όποιος επιλέξει να μείνει στις περιοχές που έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης, θα βάλει τη ζωή του σε τεράστιο κίνδυνο. «Πιθανόν να πρέπει να γράψετε το όνομά σας με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο χέρι σας, ώστε να ξέρουν ποιος είστε όταν σας βρουν μετά», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μούντι.

«Ο Μίλτον έχει τη δυνατότητα να είναι ένας από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ για τη δυτική-κεντρική Φλόριντα», προειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Υπολογίζεται ότι το Μίλτον θα μπορούσε να αποτελεί τη χειρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει την περιοχή εδώ και περίπου έναν αιώνα – με πιθανό κύμα 10-15 πόδια (3-4,5 μέτρα) και τοπικές βροχοπτώσεις έως και 1,5 πόδια.

Χρονικά, η έλευση του τυφώνα αποτυπώνεται στο παρακάτω γράφημα:

1