Ανατριχίλα στο Καλλιμάρμαρο με την «Κοιλάδα των Τεμπών» του Σωκράτη Μάλαμα (vid)

Ανατριχίλα στο Καλλιμάρμαρο με την «Κοιλάδα των Τεμπών» του Σωκράτη Μάλαμα (vid)
Πλημμύρισε το Καλλιμάρμαρο για τη μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα θύματα των Τεμπών, με χιλιάδες να γεμίζουν από νωρίς το Στάδιο.

Χιλιάδες άτομα βρέθηκαν εχθές, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο, εκεί όπου «ζωντάνεψαν» οι μνήμες από τις μαύρες στιγμές της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Φοίβος Δεληβορίάς και οι “Κοινοί Θνητοί” βρέθηκαν επί σκηνής ερμηνεύοντας στο Καλλιμάρμαρο για τους χιλιάδες θεατές που θέλησαν να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών.

Η Μαρία Καρυστιανού ανέβηκε στη σκηνή για να ευχαριστήσει τον κόσμο «που αγκάλιασε την εκδήλωση» και τόνισε ότι η μεγάλη συμμετοχή δίνει ένα ηχηρό «όχι», «όχι, δεν ξεχνάμε, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

«Όλοι εμείς πια είμαστε ένα, νιώθουμε το ίδιο έχουμε τον ίδιο στόχο την ίδια επιθυμία, Αφού αυτό που σκότωσε τα δικά μας παιδιά τους δικούς μας ανθρώπους παραμένει ελεύθερο να σκοτώνει ξανά και ξανά. Ε, ποτέ ξανά», είπε εμφανώς συγκινημένη και καταχειροκροτήθηκε από 40.000 κόσμου.

 

Ανατριχιαστική ήταν η στιγμή που ο Σωκράτης Μάλαμας τραγούδησε την Κοιλάδα των Τεμπών. Ο κόσμος τραγουδούσε μαζί του και λίγοι μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Ακόμα μία συγκλονιστική στιγμή της βραδιάς σημειώθηκε όταν ο Φοίβος Δεληβοριάς τραγούδησε το νέο του τραγούδι για τα Τέμπη, το οποίο το έγραψε τη νύχτα πριν τη μεγάλη συναυλία, όπως είπε.

«Πριν σας αποχαιρετίσουμε. Θα ήθελα να σας παίξουμε ένα τραγούδι που έγραψα χθες το βράδυ. Και είναι χαρισμένο από την καρδιά μου σε όλους τους γονείς των Τεμπών. Καλη δύναμη στον αγώνα σας. Όλο το κουράγιο μας μαζί σας. Το τραγούδι αυτό είναι δικό σας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όταν ακούστηκε η «Ανδρομέδα» και ο «Πεχλιβάνης» από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, δονήθηκε το Καλλιμάρμαρο.