Αμερικανίδα ισχυρίζεται ότι έχει την ίδια σπάνια πάθηση με τον Κόμη Δράκουλα: «Το σκόρδο μπορεί να με σκοτώσει»

Αμερικανίδα ισχυρίζεται ότι έχει την ίδια σπάνια πάθηση με τον Κόμη Δράκουλα: «Το σκόρδο μπορεί να με σκοτώσει»
«Πάσχω από μια πάθηση που οι άνθρωποι την αποκαλούν ασθένεια των βαμπίρ» δήλωσε η 32χρονη Phoenix στον Jam Press.

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι πάσχει από μια σπάνια «ασθένεια των βαμπίρ» και την κάνει να σέρνεται από τον πόνο κάθε φορά που τρώει σκόρδο, όπως τα μυθικά αιμοβόρα πλάσματα.

Η Phoenix Nightingale, πάσχει από αυτό που ονομάζεται «οξεία διαλείπουσα πορφυρία», μια πολύ σπάνια μεταβολική διαταραχή που έχει ως αποτέλεσμα συμπτώματα όπως πόνο, ημικρανίες, δυσκοιλιότητα και εμετό για μέρες ολόκληρες, αν πυροδοτηθεί.

Δυστυχώς για τη γυναίκα από τη Μινεσότα, η κατάστασή της πυροδοτείται από μια αλλεργία στο θείο, το οποίο βρίσκεται στο σκόρδο και θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε μια «θανατηφόρα κρίση» αν φάει μεγάλες ποσότητες.

«Οι άνθρωποι την αποκαλούν ασθένεια των βαμπίρ», δήλωσε η ίδια στον Jam Press.

 

Ο πραγματικός κόμης Δράκουλας, ο Βλαντ Γ', πιθανολογείται ότι έπασχε από αυτή τη διαταραχή, η οποία ενέπνευσε το μύθο των βρικολάκων που μισούν το σκόρδο και αποστρέφονται το ηλιακό φως.

«Προέρχεται από το μύθο που τους θέλει να αποφεύγουν το σκόρδο, να πρέπει να μένουν μακριά από τον ήλιο, να φαίνονται χλωμοί και να έχουν τρομακτικά δόντια», εξήγησε η Nightingale.

«Οι νευρολογικές παρενέργειες μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι όσοι πάσχουν από αυτή την πάθηση πρέπει να ήταν τέρατα ή να είναι δαιμονισμένοι» προσθέτει.

Σήμερα, η μητέρα δύο παιδιών είναι αναγκασμένη να αποφεύγει κάθε τροφή που περιέχει θείο. «Είμαι πολύ προσεκτική με το τι βάζω στο σώμα μου. Αποφεύγω πολλά τρόφιμα. Επιμένω στα τρόφιμα που ξέρω ότι είναι ασφαλή» σημειωσε.