Ηράκλειο: Παιδί έπεσε θύμα bullying από συμμαθητές και από την δασκάλα του

Ηράκλειο: Παιδί έπεσε θύμα bullying από συμμαθητές και από την δασκάλα του
Ένα πρωτόγνωρο συμβάν συνέβη στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν μαθητής έπεσε θύμα bullying μαθητών αλλά και δασκάλας

Παιδί που φοιτά στην Γ' τάξη του Δημοτικού έπεσε θύμα άγριου bullying από συμμαθητές του, αλλά και από την δασκάλα του στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Cretalivenews», το μικρό αγόρι έχει πέσει 3 φορές θύμα bullying ήδη στο πρώτο μήνα που έχουν ξεκινήσει τα σχολεία.

Πρόκειται για μια καταγγελία η οποία έγινε από τους γονείς του παιδιού, και μάλιστα έχει ανέβει στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας. Όπως ανέφεραν, τα προβλήματα ξεκίνησαν ήδη από την πρώτη εβδομάδα, με το παιδί τους να είναι καθημερινώς θύμα των συμμαθητών του, ενώ μάλιστα ενεπλάκη και η δασκάλα η οποία φαίνεται ότι συμμετείχε σε περιστατικό.

Το συμβάν φέρεται να συνέβη στο διάλλειμα όταν το 8χρονο αγόρι καθόταν μόνο του με τον συμμαθητή του να του επιτίθεται. Το σχολείο κάλεσε τους γονείς του και ανέφερε ότι ο γιος τους ένιωθε ζαλάδες και έτσι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ο μικρός μαθητής διαγώσθηκε με θλάση βολβού, ενώ, σύμφωνα με τους γονείς του, είχε δεχτεί τόσο δυνατό χτύπημα που είχε ως αποτέλεσμα να αλληθωρίσει και να παρουσιαστεί διπλωπία.

 
Η καταγγελία, όπως ανέβηκε στην πλατφόρμα

Λίγες μέρες αργότερα, το παιδί γυρίζει κλαμένο στο σπίτι από το σχολείο και λέει στους γονείς του πως μία δασκάλα εκσφενδόνισε μία καρέκλα που «έσκασε» στον τοίχο. Το παιδί είπε πως η καρέκλα πέρασε από δίπλα του, γεγονός που το τρόμαξε πολύ. Μάλιστα, οι γονείς αναφέρουν πως η ίδια η δασκάλα παραδέχτηκε το περιστατικό, είπε πως ήταν φορτισμένη λόγω της φασαρίας που γινόταν στο μάθημα, και ξέσπασε με αυτό τον τρόπο. Ζήτησε συγγνώμη και είπε πως δεν ήταν ο στόχος της το παιδί, το οποίο ήταν και ήσυχο.

Το τρίτο περιστατικό έγινε μόλις την περασμένη βδομάδα. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς του παιδιού, γύρισε από το σχολείο και βάδιζε με έναν περίεργο τρόπο. Τελικά, κατάφεραν να το πείσουν να μιλήσει ελεύθερα, χωρίς να φοβάται, για το τι έγινε. Διαπιστώθηκε πως είχε δεχθεί κλωτσιά στα γεννητικά του όργανα, με αποτέλεσμα να πάθει αιμάτωμα…

Όπως είπαμε, η καταγγελία είναι σοβαρή και διερευνάται με προσοχή από τη διεύθυνση εκπαίδευσης.
Οι γονείς δηλώνουν έτοιμοι να κινηθούν και δικαστικά, προκειμένου να ξέρουν πως ο γιος τους είναι ασφαλής στο σχολείο που πηγαίνει. Εκείνο που ζητούν είναι να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα για να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις και να μη γίνεται προσπάθεια μόνο να μένουν στην αφάνεια για προφανείς λόγους.
Τέλος, να πούμε πως, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη πλατφόρμα το προηγούμενο διάστημα είχαν ανέβει 3 καταγγελίες που αφορούσαν σε σχολεία του Ηρακλείου.