Συννεφιασμένη Κυριακή: Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Συννεφιασμένη Κυριακή: Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού (vid)
Συννεφιά και ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται την Κυριακή (20/10) στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Φθινοπωρινό παραμένει το σκηνικό του καιρού. Την Κυριακή προβλέπεται αυξημένη συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πλην της Μακεδονίας και της Θράκης όπου τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα.

Οι βροχές που θα ξεκινήσουν τις πρωινές ώρες, το μεσημέρι θα σταματήσουν και δε θα είναι μεγάλης έκτασης και έντασης. Ασθενείς τοπικές βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα βορειοδυτικά, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 16 – 20 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 20 – 23 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, έως 24 – 25 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στη δυτική Ελλάδα, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί και νότιοι 6 – 7, στα νότια όμως μέχρι το μεσημέρι θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στη συνέχεια. Βοριάδες στο Αιγαίο 4 – 6, τοπικά και 7 μποφόρ.

 

Στην Αττική προβλέπονται κατά διαστήματα πυκνή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 – 20 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι, θα πνέουν σε εντάσεις 4 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αυξημένες νεφώσεις αναμένονται το πρωί και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι θα διαλυθούν οπότε και τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα στο δεύτερο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 – 20 βαθμούς, μεταβλητοί οι άνεμοι 2 – 4 μποφόρ.

@Photo credits: eurokinissi