Καταγγελία από τραυματία των Τεμπών, με 70% αναπηρία, ότι δεν έλαβε την ειδική σύνταξη: «Ντρέπομαι, νιώθω επαίτης» (vid)

Καταγγελία από τραυματία των Τεμπών, με 70% αναπηρία, ότι δεν έλαβε την ειδική σύνταξη: «Ντρέπομαι, νιώθω επαίτης» (vid)
Ο Θεόδωρος Κατσιούλης, με 70% αναπηρία ζητάει το αυτονόητο: να του δοθεί η ειδική σύνταξη, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Μια καταγγελία έκανε ένας τραυματίας της τραγωδίας, από την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Κατσιούλης που μίλησε στην εκπομπή του Open, «Τώρα Μαζί», κατήγγειλε πως με 70% αναπηρία, δεν έλαβε ειδική σύνταξη.

«Αναβιώνω όλα αυτά τα γεγονότα, να μην το ζήσει κανένας. Το μόνο πράγμα που είπα και στον κύριο Εφέτη ανακριτή την προηγούμενη εβδομάδα που με φώναξε, που με ρώτησε "τι ζητάς από εμάς;", να μην ξανασυμβεί αυτό το πράγμα. Δεν ξέρω, δεν μπορεί κανένας αν δεν το ζήσει να καταλάβει αυτό το πράγμα, το οποίο έγινε. Δεν ήταν μια τράκα, μετά την τράκα επακολούθησε η κόλαση. Πραγματικά η κόλαση. Αυτό το πράγμα όταν το βλέπεις μπροστά σου δεν μπορείς να το ξεχάσεις σε τρία χρόνια, ούτε σε εκατόν τρία. Εγώ αυτή τη στιγμή παίρνω τριών ειδών φάρμακα για να μπορώ να σας μιλήσω τώρα», είπε αρχικά.

«Κάναμε την αίτηση όταν μας είπε το κράτος, έβγαλε ένα νόμο όπως το είπατε και εγώ πέρασα τον Ιούλιο του 2023 την ΑΣΥΕ, η οποία έβγαλε 70% αναπηρία, αλλά η βρογχίτιδα που λέει γιατί εισέπνευσα τοξικές ουσίες και εκείνη την εποχή έπαιρνα αγωγή από το νοσοκομείο της Λάρισας για να μπορώ να αναπνεύσω, γιατί νόμιζε η ψυχίατρος ότι ήταν από το άγχος, αλλά τελικά ήταν και από το άγχος και από την εισπνοή. Πήρα την αγωγή και ήμουν καλύτερα στην αναπνοή και για αυτό έβγαλαν αυτό το ποσοστό. Εγώ δεν μπορούσα στην επιτροπή να μιλήσω και με κρατούσε ο γιος μου για να είμαι όρθιος. Η επιτροπή είπε ότι θέλουμε να σας βοηθήσουμε, πραγματικά, αλλά είπαν ότι ζητάει μόνιμη αναπηρία, "μα πώς θα δώσουμε μόνιμη αναπηρία; είναι ειδικά", λέει, "αυτά που δίνουν μόνιμη αναπηρία από όλο τον κατάλογο 2-3". Εγώ πιστεύω ότι έγινε εσκεμμένα αυτός ο νόμος. Γιατί είχα ακούσει τον υπουργό τον κύριο Πλεύρη, που ήρθε στην Λάρισα αλλά δεν ήρθε να επισκεφθεί εμάς που είπε "είχαμε πολλούς νεκρούς αλλά πολύ λίγους τραυματίες". Έβγαλαν μετά έναν νόμο φωτογραφικό για μόνιμη αναπηρία», συμπλήρωσε ο κ. Κατσιούλης.

«Και μας είπαν στην επιτροπή, δεν θα έρθετε ξανά από εδώ θα περάσετε επιτροπή ΚΕΠΑ και τέτοιο. Και θέλω να πω κι αυτό, μα εγώ δεν είμαι σε κατάσταση, δεν μπορούσα να πάω στην δουλειά, είχα πρόβλημα να ζήσω. Και πήγα τελικά στο ΚΕΠΑ και λέει το ΙΚΑ "εμείς δεν την δεχόμαστε την απόφαση της ΑΣΥΕ, πρέπει να περάσεις ΚΕΠΑ", δηλαδή τι είναι αυτό το πράγμα; Αυτό είναι χειρότερη κόλαση κι από κείνο το βράδυ. Δεν ξέρω, ας μην το έβγαζαν, να μην μας κορόϊδευαν. Δηλαδή παρόλο που έβγαλαν οι γιατροί -και τους ευχαριστώ πάρα πολύ- γιατί βοήθησαν, αλλά πότε να κλείσεις ραντεβού σε νοσοκομείο, πότε να πας ξανά και ξανά. Πραγματικά ντρέπομαι που σας μιλάω, ντρέπομαι, νομίζω ότι έγινα επαίτης. Θέλω να πάω να κρυφτώ εκεί που φτάσαμε», τόνισε αγανακτισμένος ο άνθρωπος, μετά από όσα έζησε στο έγκλημα των Τεμπών.