«H καλύτερη ταινία της χρονιάς, ένα πραγματικό έπος»: Ενθουσιασμένοι οι κριτικοί με τον «Μονομάχο II» (vid)

«H καλύτερη ταινία της χρονιάς, ένα πραγματικό έπος»: Ενθουσιασμένοι οι κριτικοί με τον «Μονομάχο II» (vid)
Οι κριτικοί χαρακτήρισαν τον «Μονομάχο ΙΙ» ως την «καλύτερη ταινία της χρονιάς» και ως ένα «πραγματικό έπος», καθώς αποθέωσαν τις ερμηνείες του Πολ Μέσκαλ και του Ντένζελ Ουάσινγκτον.

Είναι αλήθεια ότι οι θαυμαστές του Gladiator ανησύχησαν ιδιαίτερα όταν κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας. Ενώ πίστευα ότι ήταν στην πραγματικότητα ένα αρκετά καλό τρέιλερ, οι περισσότεροι τόνισαν ότι η μουσική δεν ταίριαζε καθόλου.

Ωστόσο, οι πρώτες εντυπώσεις της ταινίας έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την πρεμιέρα της στο Λος Άντζελες και είναι διθυραμβικές, με τους κριτικούς να εκστασιάζονται με το σίκουελ και τις ερμηνείες του καστ.

Ο Erik Anderson του Awards Watch γράφει: «To "GLADIATOR II" είναι ένα πραγματικό έπος και η καλύτερη ταινία του Ridley Scott εδώ και χρόνια. Ο Πολ Μέσκαλ είναι ένας σταρ της δράσης, ένας άξιος διάδοχος του θρόνου».

 

Η συγγραφέας Shanelle Genai έγραψε στο Twitter: «Δεν νομίζω ότι το διαπιστώσατε... To #GladiatorII ίσως είναι η καλύτερη ταινία της χρονιάς».

Επίσης, ο παραγωγός, σκηνοθέτης και δημοσιογράφος Simon Thompson δήλωσε: «Το #GladiatorII παρουσιάζει επικά σκηνικά δράσης και πολλές επικές μάχες».

Λίγα λόγια για την ταινία

To Gladıator II, η πολυαναμενόμενη συνέχεια της κλασικής πλέον ταινίας του Σκοτ με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου θα αφηγηθεί την ιστορία του Λούσιου (Μέσκαλ), του γιου της Λουσίλα (Κόνι Νίλσεν). Το έργο παρουσιάζει ένα αντιπολεμικό μήνυμα, με τον Πέδρο Πασκάλ να υποδύεται μια στρατιωτική φιγούρα που δεν θέλει πλέον να στέλνονται οι νεαροί Ρωμαίοι στον πόλεμο. Ως αποτέλεσμα, και αυτός καταδικάζεται στη συνέχεια να πολεμήσει ως μονομάχος.

Ο Φρεντ Χέτσινγκερ και ο Τζόζεφ Κουίν υποδύονται τους συναυτοκράτορες Γέτα και Καρακάλλα, αντίστοιχα, ενώ ο Ντένζελ Ουάσινγκτον υποδύεται έναν πρώην σκλάβο που ψάχνει εκδίκηση. Ο Ουάσιγκτον, εν τω μεταξύ, φαίνεται να καθοδηγεί τον Μέσκαλ προς μια επανάσταση.

To Gladıator II κυκλοφορεί 14 Νοεμβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους.

1