Η απάντηση του ιερέα για το περιστατικό με την κουμπάρα σε γάμο της Παιανίας: «Μετανόησε και εξομολογήθηκε» (vid)

Η απάντηση του ιερέα για το περιστατικό με την κουμπάρα σε γάμο της Παιανίας: «Μετανόησε και εξομολογήθηκε» (vid)
Ο ιερέας που διέκοψε τον γάμο στην Παιανία με αφορμή την αμφίεση της κουμπάρας μίλησε για το περιστατικό.

Ένα απρόσμενο περιστατικό συνέβη το Σάββατο (19/10) σε εκκλησία στην Παιανία, με έναν ιερέα να διακόπτει τον γάμο λόγω των ρούχων της κουμπάρας.

Ο πατέρας Χαράλαμπος μάλιστα, έκανε αυστηρή παρατήρηση στην κουμπάρα, με το ζευγάρι και τους καλεσμένους να μένουν έκπληκτοι. «Πήγαινε ντύσου και έλα ξανά, εδώ δεν είναι πασαρέλα», τόνισε ο κληρικός στην κοπέλα η οποία έβαλε την εσάρπα για να συνεχιστεί το μυστήριο και να μην δοθεί συνέχεια.

Ο πατέρας Χαράλαμπος μίλησε για το περιστατικό στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και αποκάλυψε ότι η κοπέλα μετά την παρατήρηση που της έκανε, εξομολογήθηκε και μετανόησε.

«Επέπληξα μια νεαρή κοπέλα δια την άσεμνη αμφίεσή της και εν συνεχεία αναγνώρισε το σφάλμα της και ήλθε αυτοβούλως και μπήκε κάτω από το πετραχήλι και εξομολογήθηκε και μετανόησε και της επέβαλα κανόνα», ανέφερε ο ιερέας.

 

«Ο Απόστολος Παύλος λέγει οι γυναίκες να προσεύχονται με αμφίεση σεμνή, στολίζοντας τον εαυτό τους με σεμνότητα και σωφροσύνη, όχι με περίτεχνες κομμώσεις και χρυσά κοσμήματα ή μαργαριτάρια ή ενδύματα πολυτελή, αλλά με ότι ταιριάζει στις γυναίκες που λένε ότι σέβονται το Θεό, δηλαδή με καλά έργα. Το σώμα μας είναι οίκος του Θεού και οφείλουμε να το σεβόμαστε», πρόσθεσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1.