Λίβανος: Πολυκατοικία χτυπήθηκε από ισραηλινό πύραυλο και εξαφανίστηκε μέσα σε δευτερόλεπτα (vid)

Λίβανος: Πολυκατοικία χτυπήθηκε από ισραηλινό πύραυλο και εξαφανίστηκε μέσα σε δευτερόλεπτα (vid)
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως έπληξε 300 στόχους συνδεόμενους με το κίνημα Χεζμπολάχ στον Λίβανο μέσα σε 24 ώρες, καθώς αποφάσισε να διευρύνει την επίθεσή του, βάζοντας πλέον στο στόχαστρο το οικονομικό σύστημα της οργάνωσης αλλά και δημόσιες υποδομές.

Τις τελευταίες 48 ώρες είναι ασταμάτητο το σφυροκόπημα του Ισραήλ στην Βηρυτό και τα νότια κυρίως προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Η βαρβαρότητα των αεροπορικών επιδρομών και η σκληρότητα των βομβαρδισμών του Ισραήλ κατά στόχων στο Λίβανο φαίνεται ξεκάθαρα σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί τρόμο στους θεατές. Πλάνα περαστικών κατέγραψαν τη στιγμή που μια ρουκέτα των IDF κατεδάφισε ολοσχερώς μια πολυκατοικία σε ένα προάστιο της Βηρυτού.

Η φρικτή σκηνή φέρεται να εκτυλίχθηκε στο προάστιο Shayah της Βηρυτού, με τους διασώστες να δίνουν πραγματική μάχη αυτή την ώρα για να ανασύρουν από τα συντρίμμια τους επιζώντες της επίθεσης- αν και οι αρχές εκτιμούν ότι δεκάδες αναμένεται να έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτόν τον βομβαρδισμό.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα νότια προάστια στην Βηρυτό, μια αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή, έχουν σχεδόν ερημωθεί αφού οι κάτοικοι έφυγαν μετά την έναρξη των μαζικών βομβαρδισμών του Ισραήλ, στις 23 Σεπτεμβρίου.