Η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε γιατί μια πίτσα σε εστιατόριο ήταν τόσο δημοφιλής: Ξεσκεπάστηκε κύκλωμα

Επιμέλεια: Newsroom
Η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε γιατί μια πίτσα σε εστιατόριο ήταν τόσο δημοφιλής: Ξεσκεπάστηκε κύκλωμα
Ιδιοκτήτης επιχείρησης έκανε διακίνηση ναρκωτικών μέσα από τα κουτιά με τις πίτσες

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας πουλούσε ναρκωτικά μέσα σε κουτιά από πίτσες στο Ντίσελντορφ, πριν συλληφθεί από την Αστυνομία. Ο διευθυντής εγκλημάτων Michael Graf von Moltke προέβη σε αποκαλύψεις όταν δήλωσε πως η αστυνομία ειδοποιήθηκε τον Μάρτιο από επιθεωρητές τροφίμων οι οποίοι θεώρησαν ότι κάτι έμοιαζε πολύ παράξενο με μια συγκεκριμένη αγορά πίτσας, από το εν λόγω κατάστημα.

Ο Graf μίλησε στους δημοσιογράφους και αποκάλυψε ότι οι αστυνομικοί της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών παρακολουθούσαν το εστιατόριο για καιρό μιας και είχαν φτάσει ήδη οι πρώτες υποψίες στο τμήμα. Όταν έκαναν την έφοδο έπιασαν στα πράσα τον διευθυντή της πιτσαρίας, ο οποίος για να ξεφορτωθεί τα ναρκωτικά τα πέταξε στους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα του διευθυντή της πιτσαρίας, εκείνος αποφάσισε να πετάξει από το παράθυρο μια σακούλα γεμάτη με ναρκωτικά, η οποία σύμφωνα με τις αρχές έπεσε κατευθείαν στην αγκαλιά τους.

Αποδείχθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου πουλούσε την πίτσα νούμερο 40 μαζί με αρκετά γραμμάρια κοκαΐνης. Ο 36χρονος αφέθηκε ελεύθερος και μετά από λίγες ημέρες, άνοιξε ξανά την επιχείρησή του και συνέχισε να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η σύλληψη του έγινε μαζί με 1,6 κιλά κοκαΐνης, 400 γραμμάρια κάνναβης και 268.000 ευρώ σε μετρητά.

 

pizza

Ωστόσο, αντί να τον συλλάβει αμέσως η αστυνομία, βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει την επιχείρηση και να ερευνήσει την αλυσίδα προμηθειών του ώστε να εξαρθρώσει όλο το κύκλωμα. Περίπου 150 αστυνομικοί εξάρθρωσαν ένα τεράστιο κύκλωμα ναρκωτικών στη δυτική Γερμανία, όπου βρίσκεται το Ντίσελντορφ.

Η αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους, μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής της επιχείρησης, ο οποίος ήταν μόλις 22 ετών. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε επιχειρήσεις και σπίτια άλλων 12 υπόπτων στην προσπάθειά τους να σταματήσουν την επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια των πολυάριθμων επιδρομών τους, ανακάλυψαν δύο φυτείες κάνναβης στις κοντινές πόλεις Mönchengladbach και Solingen, οι οποίες περιείχαν 300 και 60 φυτά η καθεμία. Εκεί ωστόσο, δεν βρήκαν μόνο ναρκωτικά, αλλά και μαχαιριές μαζί με κάποια μετρητά και πολυτελή ρολόγια.

Μετά από αυτές τις ανακαλύψεις, ο διευθυντής της πιτσαρίας προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό, αλλά συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τους γερμανικούς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα κανένα όνομα των υπόπτων, ενώ η αστυνομία δεν αποκάλυψε ποτέ πόσο πραγματικά κόστισε η «ειδική παραγγελία» στην πιτσαρία.