Τέλος από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ ο Αριέλ Λεκαδίτης μετά από ακραία ανάρτηση για την Γάζα

Επιμέλεια: Newsroom
Τέλος από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ ο Αριέλ Λεκαδίτης μετά από ακραία ανάρτηση για την Γάζα
«Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις πρόσφατες δημόσιες χυδαίες αναρτήσεις του συγγραφέα», αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Οι εκδόσεις ΑΡΜΟΣ ανακοίνωσαν πως διακόπτουν την συνεργασία τους με τον Αριέλ Λεκαδίτη, μετά από ακραία ανάρτησή του για την Γάζα.

Σε συνδυασμό και με άλλες αναρτήσεις του στο παρελθόν στον λογαριασμό του στο Χ (Twitter) και μετά και από όσα έγραψε και στην πρόσφατη οδήγησαν τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ να προχωρήσουν σε διακοπή της συνεργασίας τους μαζί του.

Στο συγκεκριμένο tweet, ο Αριέλ Λεκαδίτης ανέβασε ένα βίντεο που απεικόνιζε την ισοπεδωμένη Γάζα, ενώ στη λεζάντα πανηγύριζε γράφοντας: «Η Γάζα οικόπεδο. Χ#$%».

Ανάρτηση Λεκαδίτη

 

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Οι Εκδόσεις Αρμός ανακοινώνουν τη διακοπή της συνεργασίας τους με τον συγγραφέα Αριέλ Λεκαδίτη. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις πρόσφατες δημόσιες χυδαίες αναρτήσεις του συγγραφέα, το περιεχόμενο των οποίων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες των Εκδόσεων Αρμός.

Ο εκδοτικός μας οίκος, με μακρά παράδοση στον χώρο του ελληνικού βιβλίου, δεσμεύεται στην προώθηση του πολιτισμού και του εποικοδομητικού διαλόγου. Με σεβασμό στην πνευματική μας κληρονομιά και στο αναγνωστικό μας κοινό, δηλώνουμε κατηγορηματικά πως αποστασιοποιούμαστε πλήρως από τις εκφρασθείσες απόψεις του κ. Λεκαδίτη».

Η απάντησή του

«Σήμερα μου κοινοποιήθηκε μέσω email η λύση της συνεργασίας με τις εκδοσεις Αρμος λόγω μιας χθεσινής ανάρτησης μου στο τουιτερ. Προχωράμε κανονικά με εβραϊκή υπερηφάνεια και ισραηλινό σθένος», έγραψε στην ανάρτησή του.