Υποφέρεις από γαστρίτιδα; Ποιες τροφές να προτιμάς και ποιες να αποφεύγεις

Επιμέλεια: Newsroom
Υποφέρεις από γαστρίτιδα; Ποιες τροφές να προτιμάς και ποιες να αποφεύγεις
Μάθετε περισσότερα για τη γαστρίτιδα, τις αιτίες της και πώς οι επιλογές τροφίμων μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε γρήγορα καλύτερα.

Η γαστρίτιδα είναι μια φλεγμονή που μπορεί να κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή. Επίσης συνήθως είναι βραχυπρόθεσμη (μερικές ημέρες) αλλά μπορεί να γίνει και χρόνια (μακροχρόνια, αρκετές εβδομάδες). Τα κοινά συμπτώματα της γαστρίτιδας περιλαμβάνουν πόνο στο στομάχι , φούσκωμα, ναυτία, έμετο, παλινδρόμηση και δυσπεψία. Ο προσδιορισμός της αιτίας και η αναζήτηση έγκαιρης θεραπείας για τη γαστρίτιδα μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

Πιο συγκεκριμένα οι αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής μπορούν να αποτρέψουν και να προσφέρουν ανακούφιση από τη γαστρίτιδα. Να θυμάστε ότι εάν αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα υγείας, θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με τον γιατρό σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για τη γαστρίτιδα, τις αιτίες της και πώς οι επιλογές τροφίμων μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα και να αποτρέψετε τις εξάρσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ