Σκάνδαλο Καθολικής Εκκλησίας: Ξεπλήρωναν με τα λεφτά από το παγκάρι μέχρι και χρέη επιχειρηματία της «νύχτας»

Επιμέλεια: Newsroom
Σκάνδαλο Καθολικής Εκκλησίας: Ξεπλήρωναν με τα λεφτά από το παγκάρι μέχρι και χρέη επιχειρηματία της «νύχτας»
Συγκλονίζει η υπόθεση με ιερείς οι οποίοι υπεξαίρεσαν πάνω από 3 εκατ. ευρώ.

Νέα στοιχεία παίρνουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το σκάνδαλο «μαύρου χρήματος», της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του tempo24.news, φέρεται να ξεπλήρωσαν με τα λεφτά από το «παγκάρι» της Καθολικής Εκκλησίας ακόμα και χρέη επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη νυχτερινή διασκέδαση και είχε συσσωρεύσει χρέη χιλιάδων ευρώ σε στοιχηματισμό.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με την Αρχή να ανακαλύπτει ότι τα λεφτά έκαναν... φτερά από τα «ταμεία» της Καθολικής Εκκλησίας και «επενδύονταν» σε κέντρα διασκέδασης.

Η αρχή κατάφερε να φτάσει στον εντοπισμό του «μαύρου χρήματος», έπειτα από ενημέρωση από τις Τράπεζες για «ύποπτες» κινήσεις. Έκτοτε ξεκίνησε ενδελεχή έλεγχο ακολουθώντας τις υπόγειες διαδρομές του χρήματος, προκειμένου να εντοπιστούν οι παραλήπτες.

 

Μάλιστα η δράση των δύο ανώτατων ιερέων φέρεται να ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια.

Η Αρχή ενημερώθηκε από τις Τράπεζες για τις «ύποπτες» αυτές κινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών και ξεκίνησε ενδελεχή έλεγχο αξιοποιώντας όλα τα «εργαλεία» που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να χαρτογραφήσει την υπόγεια διαδρομή και να εντοπίσει τον πραγματικό αριθμό των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στο στάδιο της έρευνας προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών αξιοποίνων πράξεων όπως αυτές της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Τελικώς διαπιστώθηκε πως είχε υπεξαιρεθεί από τα ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ και από το σημείο αυτό και μετά αποκαλύφθηκε τόσο η ταυτότητα των δυο ιερέων, όσο και επιχειρηματιών νυκτερινών κέντρων.

Για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, διαβιβάστηκε και πόρισμα στις εισαγγελικές αρχές της έδρας της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να ελέγξει για το κακούργημα της υπεξαίρεσης τους δύο ιερείς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τους επιχειρηματίες.