Άνδρας με προβλήμα όρασης αναφέρει πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε όταν θέλουμε να επικοινωνήσουμε με έναν τυφλό (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Άνδρας με προβλήμα όρασης αναφέρει πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε όταν θέλουμε να επικοινωνήσουμε με έναν τυφλό (vid)
Άνδρας με πρόβλημα όρασης εξήγησε μέσω TikTok πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε όταν θέλουμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον τυφλό.

Ένας άνδρας με προβλήματα όρασης μοιράστηκε ένα βίντεο στο TikTok, εξηγώντας πώς πρέπει να προσεγγίζουμε τα άτομα τα οποία δεν μπορούν να δουν.

Ο Toby, δημοσιεύει τακτικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφοντας την εμπειρία του να είναι τυφλός και μοιράζεται τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μαζί με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Σε ένα TikTok, που δημοσίευσε, έδωσε τις συμβουλές του για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα άτομα τα οποία έχουν πρόβλημα με την όρασή τους.

«Αν πρόκειται να τους βοηθήσεις, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ρωτήσεις: “Χρειάζεσαι βοήθεια;”. Επειδή οι φορές που με έχουν αρπάξει και με έχουν τραβήξει σε έναν δρόμο ή με έχουν τραβήξει σε κάποιες σκάλες ή με έχουν τραβήξει από ένα τρένο είναι πραγματικά γελοίες.» αναφέρει.

 

@blindtobes How to approach a blind person… #blind #disability #howto #blindtok ♬ original sound - Toby

«Έτσι, πρέπει πρώτα να ρωτήσετε κάποιον αν χρειάζεται βοήθεια, μην υποθέτετε, ακόμη και αν έχετε καλές προθέσεις. Αν πρόκειται να πλησιάσετε απλώς για να κάνετε μια ερώτηση, είναι ίσως καλύτερο να κάνετε πολύ σαφές ότι μιλάτε σε αυτούς. Αγνοώ πολλούς ανθρώπους όταν μου μιλάνε, απλώς επειδή δεν ξέρω ότι μου μιλάνε.

Μερικές φορές ένα απαλό άγγιγμα στο χέρι είναι εντάξει, σε μερικούς ανθρώπους δεν αρέσει αυτό. Νομίζω ότι τελικά, εφόσον αντιμετωπίζεις κάποιον που είναι τυφλός ή έχει πρόβλημα όρασης ως άνθρωπο, ως φυσιολογικό άτομο, τότε δεν πρόκειται να κάνεις λάθος.»