Δύο αθηναϊκά μπαρ στα 50 καλύτερα του κόσμου!

Δύο αθηναϊκά μπαρ στα 50 καλύτερα του κόσμου!
Τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2024 ανακοινώθηκαν πρόσφατα και ανάμεσα τους βρίσκονται και δύο ελληνικά. Για να είμαστε ακριβείς... αθηναϊκά.

Ένα μπαρ στο Μεξικό που «θυμίζει την περασμένη εποχή των speakeasy του Χόλιγουντ» ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο στον κόσμο.

Το Handshake Speakeasy στην Πόλη του Μεξικού κατέκτησε την 1η θέση στα βραβεία The World's 50 Best Bars για το 2024. Τα αποτελέσματα έδειξαν για άλλη μια φορά ότι το Λονδίνο διατηρεί τα σκήπτρα της πρωτεύουσας των κοκτέιλ. Η Σιγκαπούρη ηγείται της Ασίας. Η Νέα Υόρκη κυριαρχεί στην Αμερική.

Ο μεγάλος νικητής Handshake Speakeasy, στη γειτονιά Colonia Juárez της Πόλης του Μεξικού, είναι «ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της πρωτεύουσας», σύμφωνα με την ανακοίνωση των βραβείων.

«Κρυμμένο πίσω από μια μυστική πόρτα σε ένα αμυδρά φωτισμένο δωμάτιο που είναι εφοδιασμένο με μια εντυπωσιακή σειρά από vintage αποστάγματα, το μπαρ διαθέτει εσωτερικούς χώρους που θυμίζουν αριστοτεχνικά την περασμένη εποχή των speakeasy του Χόλιγουντ.

«Ενώ το ατμοσφαιρικό μαύρο μάρμαρο, οι πλούσιες ορειχάλκινες λεπτομέρειες και ο περίεργος φωτισμός του εσωτερικού μοιάζουν με το να πηγαίνει κανείς έναν αιώνα πίσω, το καινοτόμο μενού κοκτέιλ έχει τις ρίζες του σταθερά στο μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αξιοσημείωτη είναι και φέτος η διάκριση για την Ελλάδα, καθώς δύο αθηναϊκά μπαρ βρέθηκαν πολύ ψηλά στη λίστα.

bar

Το Line Athens του Βασίλη Κυρίτση βρέθηκε στην έκτη θέση, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του, ενώ το Baba Au Rum βρέθηκε στη 17η θέση.