Ιστορικός «κράζει» το Gladiator 2 και αποκαλύπτει όλα τα λάθη της ταινίας: «Είναι μια χολιγουντιανή βλακεία»

Ιστορικός «κράζει» το Gladiator 2 και αποκαλύπτει όλα τα λάθη της ταινίας: «Είναι μια χολιγουντιανή βλακεία»
Ένας ιστορικός έκανε μια πολύ αυστηρή κριτική για τη νέα ταινία-μπλοκμπάστερ «Gladiator 2», χαρακτηρίζοντας της ως «μια αμερικάνικη βλακεία».

To πολυαναμενόμενο σίκουελ του βραβευμένου με Όσκαρ έπους του Ρίντλεϊ Σκοτ «Gladiator 2» πρόκειται να ξεκινήσει την «αιματηρή» καμπάνια του στο Λονδίνο, εκεί όπου στις 13 Νοεμβρίου έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα του.

Σύμφωνα με το Variety, η Paramount Pictures θα ενώσει τις δυνάμεις της με την φιλανθρωπική οργάνωση «The Film and TV Charity» για να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα Royal Film Performance, μια εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων στην οποία συχνά δίνουν το παρών μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Οι κριτικοί που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις πρώτες προβολές έχουν εκθειάσει το δημιούργημα του Ridley Scott.

Ένας από αυτούς ήταν ο δημοσιογράφος Scott Menzel, ο οποίος υποστήριξε ότι «Ο Μονομάχος ΙΙ είναι η καλύτερη ταινία του Ridley Scott μετά τον Αρειανό. Η ταινία παρουσιάζει όμορφα σκηνικά και πολλές επικές μάχες. Ο Πολ Μέσκαλ λάμπει» σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

Ωστόσο, δεν ενθουσιάστηκαν όλοι με την ταινία, καθώς ο Δρ Σάντι Μπαρτς, καθηγητής κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, την χαρακτήρισε «απόλυτη χολιγουντιανή μαλακία».

«Ως ιστορικός μπορεί να είναι κουραστικό να παρακολουθείς μια ταινία και να γνωρίζεις τις ιστορικές ανακρίβειες - και υπάρχουν αρκετές στην ταινία του 86χρονου Σκοτ.

Αναμφισβήτητα η πιο σοκαριστική είναι μια σκηνή που απεικονίζει έναν Ρωμαίο να πίνει ένα φλιτζάνι τσάι σε μια καφετέρια ενώ διαβάζει μια εφημερίδα - μια εφημερίδα!

Το πρώτο καταγεγραμμένο φύλλο ειδήσεων που κυκλοφόρησε είναι γνωστό σε όλους ότι εκδόθηκε για πρώτη φορά ήδη από το 1566 στη Βενετία της Ιταλίας, περίπου 1.355 χρόνια μετά την εποχή που διαδραματίζεται ο Μονομάχος ΙΙ» σημείωσε αρχικά.

Μιλώντας στο The Hollywood Reporter σχετικά με αυτό, ο Bartsch δήλωσε: «Υπήρχαν καθημερινές ειδήσεις - Acta Diuma - αλλά ήταν χαραγμένες και τοποθετημένες σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Έπρεπε να πας σε αυτό, δεν μπορούσες να το κρατήσεις σε μια καφετέρια. Επίσης, δεν είχαν καφετέριες!».

Ο Bartsch, ο οποίος έχει γράψει αρκετά βιβλία για την αρχαία Ρώμη, αναφέρθηκε επίσης στη σκηνή στην οποία είδαμε έναν καρχαρία. Σχολιάζοντας αυτή τη στιγμή είπε: «Δεν νομίζω ότι οι Ρωμαίοι ήξεραν τι είναι ο καρχαρίας! Ούτε πιστεύω ότι είχαν δει ποτέ!»