Να γιατί είναι καλό να τρώμε περισσότερα αυγά
Τα αυγά έχουν περάσει δύσκολες στιγμές τις τελευταίες δεκαετίες. Από τη δεκαετία του 1960, η εστίαση στη μείωση της διατροφικής χοληστερόλης είχε δαιμονοποιήσει τα αυγά και ιδιαίτερα τους κρόκους, με την American Heart Association να συνιστά το 1961 να διατηρούμε τη συνολική μας κατανάλωση χοληστερόλης στα 300 χιλιοστόγραμμα την ημέρα.
Κάτι που απαγόρευε την κατανάλωση πολλών αυγών αφού, μόνο δύο κρόκοι έχουν 200 mg ο καθένας. Ωστόσο πλέον οι επίσημες διατροφικές οδηγίες αναθεωρήθηκαν και η διατροφική χοληστερόλη δεν θεωρείται πλέον ότι επηρεάζει τη χοληστερόλη του σώματος. Με αποτέλεσμα να απομυθοποιηθεί και ο μύθος ότι τα αυγά αυξάνουν τη χοληστερόλη.
Διαβάστε τη συνέχεια στο jenny.gr