Η συνταγή του Τζέιμι Όλιβερ για «αυθεντική» καρμπονάρα έχει εξοργίσει τους Ιταλούς (vid)
Ο Τζέιμι Όλιβερ προκάλεσε «αναστάτωση» στο ιταλικό ίντερνετ, όταν επιχείρησε να φτιάξει ένα κλασσικό ιταλικό πιάτο με ζυμαρικά.
Το βίντεο δείχνει τον 49χρονο πασίγνωστο τηλεοπτικό σεφ να ετοιμάζει τη δική του εκδοχή μιας καρμπονάρας, με τον ίδιο να την περιγράφει ως μια τρομερή παραλλαγή της «αυθεντικής» και «παραδοσιακής» συνταγής.
Σύμφωνα με το La Cucina Italiana, ένα ιταλικό περιοδικό που επικεντρώνεται στη γαστρονομία και την κουλτούρα του φαγητού, μια καρμπονάρα παρασκευάζεται από τέσσερα συστατικά. Τα συστατικά είναι: σπαγγέτι, guanciale ή μπέικον, pecorino romano ή parmigiano reggiano κρόκοι αυγών και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ενώ αρχικά φάνηκε ότι ο Jaime θα ακολουθούσε την παραδοσιακή συνταγή, όπως η χρήση guanciale για το κρέας και pecorino romano για το τυρί, αργότερα πρόσθεσε μια σκελίδα σκόρδο στο τηγάνι - προς μεγάλη απογοήτευση των Ιταλών οπαδών του.
Εξηγώντας την απόφασή του να συμπεριλάβει αυτό που πολλοί θεώρησαν περιττό συστατικό, ο Jamie είπε: «Δώστε στο σκόρδο ένα χτύπημα και μετά βάλτε το στο τηγάνι.
'Καθώς αυτό αρχίζει να τσιτσιρίζει, το λίπος θα τραβήξει λίγο από το άρωμα του σκόρδο»'.
Ωστόσο, αρκετοί Ιταλοί έσπευσαν να επισημάνουν ότι το πιάτο του Jaime «δεν ήταν μια κλασική καρμπονάρα» σε οργισμένες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Η καρμπονάρα φτιάχνεται μόνο με γκουαντσιάλε, πεκορίνο ρομάνο, μαύρο πιπέρι και κρόκους αυγών - και, παρακαλώ, καθόλου σκόρδο», έγραψε ένα άτομο.
Ένας άλλος χρήστης συμφώνησε, λέγοντας: «Δεν υπάρχει σκόρδο στην καρμπονάρα».