Ο κόσμος των social media έπαθε «πλάκα» όταν ανακάλυψε ότι το φεγγάρι φαίνεται διαφορετικά από χώρα σε χώρα
Η πρώτη πανσέληνος του χρόνου που ονομάζεται και «Φεγγάρι του Λύκου», έκανε τη Δευτέρα την εμφάνισή της στον νυχτερινό ουρανό.
Στη χώρα μας, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, δεν ήταν ιδιαίτερα ορατή. Ωστόσο, τα social media «πλημμύρισαν» με εντυπωσιακές φωτογραφίες του φεγγαριού από κάθε γωνιά της Ευρώπης.
Watching The Moon
— 𝙈𝙖𝙟𝙖 𝙎𝙚𝙣𝙙𝙖 (@MajaSenda) January 9, 2025
©Ben Wolf pic.twitter.com/AzHsfW5s8e
Masjid Putra dan bulan pernama. Dengar cerita nama dia wolf moon. Siapa yang bagi nama aku pun taktau.
14 Januari 2025
8.05 pm pic.twitter.com/cpn8YRRFwq— Yusuf Madi (@yusufffffffff_f) January 15, 2025
Tonight's Wolf Moon, taken with a hand-held camera with a manual lens. pic.twitter.com/X4KDFQ1J3t
— laura kay (@sallyatticum) January 14, 2025
Αλλά αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι σε διαφορετικές χώρες δεν βλέπουν καθόλου το ίδιο πράγμα.
Αν και το φεγγάρι παραμένει πάντα το ίδιο, η εμφάνισή του αλλάζει σημαντικά ανάλογα με το ημισφαίριο στο οποίο βρίσκεστε.
Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που κοιτάζει το φεγγάρι από την Αυστραλία θα το δει «ανάποδα» σε σύγκριση με κάποιον που ζει στην Ελλάδα.
Σε ένα viral βίντεο, ένας χρήστης του TikTok με το όνομα Corey είπε: «Γιατί δεν μας έμαθαν στα σχολεία ότι ο τρόπος που βλέπουμε το φεγγάρι στο νότιο ημισφαίριο είναι ανάποδα σε σχέση με τον τρόπο που το βλέπουμε στο βόρειο ημισφαίριο και το αντίστροφο. Μετακόμισα σε διαφορετικό ημισφαίριο και χρειάστηκαν χρόνια για να το συνειδητοποιήσω».
Ο Corey δεν είναι ο μόνος που σοκαρίστηκε από την ανακάλυψη του, καθώς οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλύσει τα σχόλια για να εκφράσουν την έκπληξη τους.
Αν και μπορεί να φαίνεται παράξενο, το γεγονός ότι το φεγγάρι μπορεί να φαίνεται τόσο διαφορετικό είναι απλώς συνέπεια του γεγονότος ότι ζούμε σε μια σφαίρα.