Οι Κινέζοι «φορτώνουν» την προέλευση του κορονοϊού στις... αυστραλιανές μπριζόλες!

Gazzetta team
Οι Κινέζοι «φορτώνουν» την προέλευση του κορονοϊού στις... αυστραλιανές μπριζόλες!
Τις... αυστραλιανές μπριζόλες «κατηγορούν» για το ξέσπασμα του κορονοϊού οι κινεζικές Αρχές.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην κινεζική κυβερνητική εφημερίδα «Global Times», το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι ο κορονοϊός ίσως ξεκίνησε στην Αυστραλία και ταξίδεψε στην αγορά της Γουχάν μέσω κατεψυγμένων κρεάτων.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ο κορονοϊός να εισήχθη στην αγορά της Χουανάν» σημειώνει η εφημερίδα αν και παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν σχετικές αποδείξεις.

Οι επιστήμονες της Δύσης λένε ότι αυτή η θεωρία είναι «σε μεγάλο βαθμό υποθετική» και πιστεύουν ότι είναι πιο πιθανό η νόσος να πέρασε από τις νυχτερίδες σε κάποιο άλλο ζώο και από εκεί στους ανθρώπους μέσω της αγοράς της Γουχάν.

Προσπαθώντας να δημιουργήσουν αμφιβολίες για το γεγονός ότι η Covid-19 ξεκίνησε από το Γουχάν, οι «Global Times» γράφουν ότι «κατεψυγμένα προϊόντα εισήχθησαν στην πόλη από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων κρέατα από τη Βραζιλία και τη Γερμανία, αυστραλιανή μπριζόλα, κεράσια από τη Χιλή και θαλασσινά από τον Ισημερινό».

 

Το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είχε δηλώσει τον Οκτώβριο ότι οι εργαστηριακές δοκιμές επιβεβαίωσαν ότι η Covid-19 θα μπορούσε να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε συσκευασίες κατεψυγμένων τροφίμων.

Ο Yang Zhanqiu ειδικός παθολόγος στο Πανεπιστήμιο της Γουχάν, δήλωσε στους «Global Times» ότι «αν και δεν είχε περάσει από το μυαλό μας, τώρα φαίνεται εύλογο ότι ο κορονοϊός μπορεί να εισήλθε στη Γουχάν μέσω εισαγόμενων κατεψυγμένων προϊόντων».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει πει ότι ο ιός μπορεί να «επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε συνθήκες ψυχρής αποθήκευσης», αλλά τα παραδείγματα είναι «σπάνια και απομονωμένα».

Οι «Global Times» δήλωσαν ότι από τον Ιούλιο έχουν εντοπιστεί 40 κρούσματα κορονοϊού σε εισαγόμενα κατεψυγμένα κρέατα.

Υπενθυμίζεται ότι κρούσματα του νέου κορονοϊού εντοπίστηκαν για πρώτη φορά επίσημα στη Γουχάν τον Δεκέμβριο του 2019, προτού ο ιός εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας μέχρι σήμερα 1,5 εκατομμύρια θανάτους.

Πηγή: Reader.gr