Από τη δόξα στην εξαθλίωση ο αγνοούμενος και χρεωκοπημένος Σερ Μπράντλεϊ Γουίγκινς

Δημήτρης Ντζάνης
bradley_wiggins

bet365

Ο Σερ Μπράντλεϊ Γουίγκινς έχασε όλα τα περουσιακά του στοιχεία, βουτηγμένος στα χρέη, με τον κάτοχο των πέντε χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων στην ποδηλασία να μην έχει δώσει σημεία ζωής τα τελευταία 24ωρα.

Ο πιο εμβληματικός πρωταθλητής που ανέδειξε ποτέ η Μεγάλη Βρετανία στην ποδηλασία, ο Σερ Μπράντλεϊ Γουίγκινς, περνά δραματικές ώρες.

Ο 44χρονος σήμερα Γουίγκινς είδε να χάνει ό,τι είχε, καθώς προ ημερών δικαστήριο στο Λάνκαστερ κατάσχεσε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο Γουίγκινς βουτηγμένος στα χρέη, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, από την επομένη της απόφασης δεν έχει δώσει ίχνη ζωής.

«Είναι άστεγος, δεν έχει πια σεντ και κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται τώρα» δήλωσε ο δικηγόρος του, για τον πρώην αθλητή που έχει κατακτήσει οκτώ μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα πέντε χρυσά, ενώ το 2012 έγινε ο πρώτος Βρετανός που νίκησε στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας.

Μάλιστα για να καλύψει το χρέος προς τους 20 πιστωτές του, ανάμεσά τους και η πρώην σύζυγός του, σε μια κίνηση απελπισίας έβγαλε σε πλειστηριασμό τα πέντε χρυσά ολυμπιακά που κατέκτησε από την Αθήνα μέχρι και το Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Την τραγική κατάσταση περιέγραψε ο δικηγόρος του Άλαν Σέλερ, όταν προσπάθησε ανεπιτυχώς να βρει τον πελάτη του το Σαββατοκύριακο, λέγοντας: «Έχασε τα πάντα, απολύτως τα πάντα. Το σπίτι του, η κατοικία του στη Μαγιόρκα, οι αποταμιεύσεις και οι επενδύσεις του, δεν του έχει μείνει ούτε δεκάρα. Δεν ξέρω πού κοιμήθηκε μέχρι σήμερα και δεν ξέρω πού θα κοιμηθεί απόψε ή αύριο. Δεν έχει διεύθυνση, είναι άστεγος».

Τα οικονομικά προβλήματα για τον Γουίγκινς δεν είναι κάτι καινούργιο. Χρονολογούνται πριν από αρκετά χρόνια, αλλά ήταν κορυφώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν δεν είχε αποπληρώσει κανένα από τα χρέη συνολικού ύψους 1,15 εκατομμυρίων ευρώ , μέσω της εταιρείας του, Wiggins Rights Limited.

Ο ίδιος πάντα δήλωνε ότι τα προβλήματα προέκυψαν λόγω της κακής διαχείρισης τρίτων, των διαχειριστών των περιουσιακών του στοιχείων εν αγνοία του, αλλά αυτό δεν τον έσωσε από τους πιστωτές.

Ο Γουίγκινς έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια, με τη βία που υπέστη όταν ήταν μόλις 13 ετών από τον πατριό του. «Δεν το έχω ξεπεράσει ποτέ εντελώς, προσπάθησα να ξεχάσω, αλλά δεν τα κατάφερα ποτέ. Πάντα το κουβαλούσα μαζί μου όλο αυτό και με έχει επηρεάσει ακόμα και στην ενήλικη ζωή» είχε αποκαλύψει ο ίδιος.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα