Παπαγγελής: Ο Βρούτσης παρενέβη και θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Δημήτρης Ντζάνης
Με παρέμβαση Βρούτση ο Παπαγγελής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ελβετίας

bet365

Ο υφουπουργός Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτσης παρενέβη, έτσι ώστε ο παραολυμπιονίκης της ποδηλασίας Νίκος Παπαγγελής να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Μια ανάρτηση του παραολυμπιονίκη της ποδηλασίας, Νίκου Παπαγγελή έφερε την παρέμβαση του αναπληρωτή υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση για την κάλυψη των εξόδων του, για το ταξίδι στην Ελβετία τον Σεπτέμβριο και τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Παπαγγελής όταν ενημερώθηκε από την ομοσπονδία ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ελβετία, σε ανάρτησή του ανέφερε τα εξής: «Μόλις μου ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία ότι δεν υπάρχει μπάτζετ για τη συμμετοχή μου (ο μοναδικός στο άθλημα της ποδηλασίας) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που είναι τρεις εβδομάδες μετά από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και αν θέλω να συμμετάσχω θα είναι με δικά μου έξοδα (κάτι που θα γίνει αναγκαστικά).

Δεν ξέρω γιατί, τι και ποιος ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση, αλλά δυστυχώς το καζάνι δεν έχει πάτο. Το στόρι αυτό γίνεται για να γνωρίζει ο κόσμος το τι έχει να αντιμετωπίζει ο κάθε Ελληνας αθλητής».

Μετά την παρέμβαση του Γιάννη Βρούτση, ο αθλητής πρόσθεσε: «Σε συνέχεια του προηγούμενου θέματος με την ομοσπονδία ΑμεΑ και την άρνηση κάλυψης της συμμετοχής μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υπήρξε άμεση κινητοποίηση του Γιάννη Βρούτση μέσω του υπουργείου Αθλητισμού για τη συμμετοχή μου και την κάλυψη όλων των εξόδων. Ευχαριστώ για την άμεση λύση του ζητήματος».

Ο Νίκος Παπαγγελής είδε η ζωή του να αλλάζει ξαφνικά πριν καλά καλά μπει στην εφηβική ηλικία. Γεννημένος στο Ρίο Πάτρας τον Ιούλιο του 1991, σε ηλικία 13 ετών διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα στο πόδι. Όμως το οστεοσάρκωμα εμφανίστηκε ξανά το 2014 και η μόνη λύση για τον 15χρονο ήταν ο ακρωτηριασμός του αριστερού ποδιού.

Η επέμβαση ήταν μονόδρομος, όμως ο νεαρός αποδείχθηκε μαχητής και ένας μεγάλος νικητής της ζωής. Το ποδήλατο και η ενασχόλησή του με την ποδηλασία τού άνοιξαν νέες λεωφόρους.

Σήμερα ο 25χρονος Νίκος Παπαγγελής είναι ένα από τα πια σημαντικά ονόματα της ελληνικής ποδηλασίας και προετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (28 Αυγούστου - 8 Σεπτεμβρίου). Θα είναι η 2η συμμετοχή του στη σημαντική καριέρα του, μετά αυτή στο Τόκιο και την 6η θέση στο time trial (Kατηγορία C2).

@Photo credits: Νίκος Παπαγγελής / Facebook

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα