Παπαγγελής: Στην 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ζυρίχης

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Νίκος Παπαγγελής

bet365

O Nίκος Παπαγγελής μετά την 4η θέση στην ατομική χρονομέτρηση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, κατέλαβε την 5η θέση στο ανίστοιχο αγώνισμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Ο Νίκος Παπαγγελής συνεχίζει να φέρνει σημαντικές επιτυχίες για την ελληνική ποδηλασία. Ο 23χρονος από το Ρίο, μετά την 4η θέση στην ατομική χρονομέτρηση στην κατηγορία C2 στην ποδηλασία δρόμου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, τώρα πήρε την 5η θέση στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Για τον 25χρονο παραολυμπιονίκη αυτή είναι η κορυφαία μέχρι τώρα επιτυχία του σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος στην ατομική χρονομέτρηση, καθώς πέρυσι στη Γλασκώβη ήταν στην 6η θέση στην ατομική χρονομέτρηση και στην 5η στον αγώνα αντοχής.

Στον αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ζυρίχης, ο Παπαγγελής, αθλητής του Ηρόδικου, κάλυψε τα 18,8 χλμ. της διαδρομής σε 25:05.54 και κατέλαβε την 5η θέση σε σύνολο 18 αναβατών.

Νικητής αναδείχθηκε ο Βέλγιος, Εβούν Βρομάν (2ος στο Παρίσι) με 23:13.58, στη 2η θέση τερμάτισε ο Γάλλος, Αλεξάντρ Λεαού (1ος στο Παρίσι) με 23:33.76, στην 3η ο Βρετανός, Μάθιου Ρόμπερτσον 24:17.80 και στην 4η ο Ιάπωνας, Σότα Καβαμότα με 24:43.77.

Την Παρασκευή (27/09) ο Νίκος Παπαγγελής θα προσπαθήσει να κατακτήσει μετάλλιο στον αγώνα αντοχής, καθώς θα απουσιάζουν ο Βρετανός Φίνλεϊ Γκράμ (χρυσό στο Παρίσι), αλλά και ο «ασημένιος» Γάλλος Τομά Περοτόν Νταρτέρ.

Στη 12η θέση ο Δημήτρης Φούτρης

Τη δική του σπουδαία προσπάθεια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ζυρίχης πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Φούτρης. Ο 46χρονος αθλητής αγωνίστηκε στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης στην κατηγορία Τ2, κάλυψε τα 11,3 χλμ. σε 25:20.80 καταλαμβάνοντας τη 12η θέση στην κατάταξη.

@Photo credits: Nikos Karanikolas

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα