Πογκάτσαρ: Έγραψε ιστορία με το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ζυρίχης

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Πογκάτσαρ έγραψε ιστορία με το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ζυρίχης

bet365

Ο Ταντέι Πογκάτσαρ θριάμβευσε και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ζυρίχης κι έγινε ο 3ος αναβάτης στην ιστορία που πετυχαίνει το «triple crown» σε μια χρονιά.

Ο Ταντέι Πογκάτσαρ ολοκλήρωσε με τον ιδανικότερο τρόπο το 2024, με τον Σλοβένο αναβάτη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα αντοχής, που ολοκλήρωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας στη Ζυρίχη.

Ο 26χρονος πέτυχε το λεγόμενο «triple crown», καθώς είχαν προηγηθεί οι νίκες του στον Γύρο Ιταλίας και στον Γύρο Γαλλίας. Ο Πογκάτσαρ έγινε μόλις ο 3ος αναβάτης που πετυχαίνει το «triple crown», μετά τον Βέλγο, Έντι Μερξ το 1974 και τον Ιρλανδό, Στέφεν Ρος το 1987.

Ο Σλοβένος μετά την 3η συνολικά νίκη του στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας, επέλεξε να μην αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, στοχεύοντας στο χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Τα κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο, στον αγώνα των 273,9 χλμ., εξαπέλυσε επίθεση 100 χλμ. πριν από το τέλος και έφθασε πρώτος στο σημείο τερματισμού σε 6ώρ.27:30.
Στη 2η θέση και με διαφορά 34 δευτερολέπτων ακολούθησε ο Αυστραλός, Μπεν Ο'Κόνορ, ενώ ο Ολλανδό, Μάθιου φαν ντερ Πουλ τερμάτισε στην 3η θέση, σε απόσταση 58 δευτερολέπτων.

Στον αγώνα από ελληνικής πλευράς συμμετείχε και ο Περικλής Ηλίας, που δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα