O Ταντέι Πογκάτσαρ δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δημήτρης Ντζάνης
Ποντγκάτσαρ

bet365

Η Σλοβενία χάνει ένα σχεδόν βέβαιο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ο Ταντέι Πογκάτσαρ αποφάσισε να ξεκουραστεί μετά τον θρίαμβό του στον Γύρο Γαλλίας.

Το πιο «καυτό» όνομα αυτή τη στιγμή στην επαγγελματική ποδηλασία ο Ταντέι Πογκάτσαρ, αποφάσισε να βγάλει εκτός προγράμματος τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι ενώ την Κυριακή ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του, κατακτώντας τον τίτλο για 3η φορά στην καριέρα του στον Γύρο Γαλλίας.

Ο 25χρονος Σλοβένος πέτυχε το νταμπλ, κυριαρχώντας μέσα στην ίδια χρονιά στο Γύρο Ιταλίας και στον Γύρο Γαλλίας, επιτυχία που είχε σημειώσει τελευταίος ο Ιταλός, Μάρκο Παντάνι το 1998.

Τη Δευτέρα (22/7) ανακοινώθηκαν τα ονόματα της ομάδας ποδηλασίας δρόμου της Σλοβενίας και σε αυτά δεν βρίσκεται ο Πογκάτσαρ καθώς όπως διυκρινίστηκε «ακύρωσε την εμφάνισή του λόγω υπερβολικής κούρασης και θα αντικατασταθεί από τον Ντόμεν Νόβακ».

Ο Πογκάτσαρ στο Τόκιο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στην απόφασή του να μην επιστρέψει στη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί να έπαιξε ρόλο και ο αποκλεισμός της αρραβωνιαστικιάς του, Ούρκσα Ζίγκαρτ από την ομάδα γυναικών της Σλοβενίας, παρά το γεγονός ότι ήταν δις πρωταθλήτρια στον δρόμο και η αναβάτης με την υψηλότερη κατάταξη.

Ο Πογκάτσαρ κατέκτησε από έξι νίκες στον Γύρο Ιταλίας και Γαλλίας, μοναδικό επίτευγμα. Μάλιστα στον Γύρο Γαλλίας έφθασε στις 17 νίκες και το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει στην πορεία της καριέρας του να ξεπεράσει το ρεκόρ των 35 νικών, που έφθασε στον τελευταίo του Γύρο Γαλλίας, ο Μαρκ Κάβεντις, ξεπερνώντας τις 34 νίκες που είχε ο θρυλικός Βέλγος, Έντι Μερξ από το 1969 μέχρι το 1974.

Ο Πογκάτσαρ θα επιστρέψει στη Λουμπλιάνα την Τετάρτη (24/7), όπου αναμένεται να γνωρίσει αποθεωτική υποδοχή, θα ξεκουραστεί και στη συνέχεια θα επικεντρωθεί στον παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου στη Ζυρίχη.


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα