Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μπούγλας στην 75η θέση στην ποδηλασία δρόμου

Δημήτρης Ντζάνης
 Ο Μπούγλας στην 75η θέση στην ποδηλασία δρόμου

bet365

Ο Γιώργος Μπούγλας στην πρώτη παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τερμάτισε στην 75 θέση στην ποδηλασία δρόμου.

Ο Γιώργος Μπούγλας έζησε το όνειρο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, βρέθηκε στην εκκίνηση του αγώνα των 273 χλμ. στην ποδηλασία δρόμου και σε μια δύσκολη αποστολή ο 32χρονος αναβάτης κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του, τερματίζοντας στην 75η θέση σε 6ώρ.46:33.

Ο Μπούγλας, αναβάτης της ισπανικής pro team Μπούργος, προσπάθησε και μπόρεσε να έχει τη δική του παρουσία σε μια διαδρομή με 19 αναβάσεις και συνολική υψομετρική διαφορά στα 2.800μ

Μέχρι το 172ο χλμ. βρισκόταν στο πελοτόν (το κυρίως γκρουπ) του αγώνα, μετά φυσιολογικά υποχώρησε για να φθάσει στη γραμμή τερματισμού στο Τροκαντερό έπειτα από 6ώρ.46:33.

O Έβενπουλ το νταμπλ στο Παρίσι

Ο Ρέμκο Έβενποuλ εξελίχθηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή των Ολυμπιακών Αγώνων στην ποδηλασία δρόμου, πετυχαίνοντας το νταμπλ.

Ο 24χρονος Βέλγος αρχικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ατομική χρονομέτρηση και τώρα θριάμβευσε και στον αγώνα δρόμου.

Παρότι 3,8 χλμ. πριν από τερματισμό ο Έβενπουλ χρειάστηκε να αλλάξει ποδήλατο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τερματίζοντας σε 6ώρ.19:34 πετυχαίνοντας το νταμπλ, κάτι που για τελευταία φορά είχε πετύχει μια γυναίκα, η Ολλανδή, Λεόντιεν φαν Μόρσελ στο Σίδνεϊ το 2000.

Ο Βέλγος 10 ημέρες πριν ολοκλήρωνε την πρώτη του συμμετοχή στον Γύρο Γαλλίας, κατακτώντας τη λευκή φανέλα, που αντιστοιχεί στην κατηγορία των νέων, ενώ ήταν 3ος στη γενική κατάταξη, πίσω από τους Ταντέι Πογκάτσαρ και Γιόνας Βίνγκεγκαρντ.

Τον Ρέμκο Έβενπουλ στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων ακολούθησαν δύο Γάλλοι, ο Βαλεντίν Μαντουάς (6ώρ.20:45) και ο Κριστόφ Λαπόρτ (6ώρ.20:50).
Συνολικά τερμάτισαν 77 αναβάτες, ενώ άλλοι 13 εγκατέλειψαν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα