Μάριος Καπότσης στο Gazzetta: «Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να φύγω από την εθνική ομάδα»

Δημήτρης Ντζάνης
Μάριος Καπότσης στο Gazzetta: «Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να φύγω από την εθνική ομάδα»

bet365

Ο Μάριος Καπότσης μιλά στο Gazzetta για την απόφασή του να σταματήσει από την «ασημένια» στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών.

O Mάριος Καπότσης μάλλον αιφνιδίασε τον κόσμο της υδατοσφαίρισης με την ανακοίνωση αποχώρησής του από την εθνική ομάδα ανδρών.

Μέλος της παρέας που πριν από έξι μήνες έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο 31χρονος παίκτης αποφάσισε να μη φορέσει ξανά το γαλανόλευκο σκουφάκι και να συνεχίσει την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο.

«Η απόφασή μου ήρθε έπειτα από πολλή σκέψη τους τελευταίους μήνες. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήθελα να παίξω άλλο ένα παιχνίδι με την εθνική ομάδα, να δω πώς θα ένιωθα. Έγινε στο παιχνίδι με την Κροατία για το Wolrd League, πριν από ένα μήνα. Στο τέλος του αγώνα είχα πάρει την απόφασή μου να σταματήσω από την εθνική ομάδα» δηλώνει στο Gazzetta ο Μάριος Καπότσης.

Καπότσης

«Είχα μιλήσει με τον Βλάχο, το γνώριζε»

Γεννημένος το 1991 άρχισε την υδατοσφαίριση από το Παλαιό Φάληρο και με τον Πανιώνιο το 2009 και το 2011 έπαιξε σε δύο τελικούς Len Trophy. Το σκουφάκι των εθνικών ομάδων το πρωτοφόρεσε σε ηλικιακές κατηγορίες το 2008, διαγράφοντας μια πορεία 14 ετών σε αυτές.

«Οι ομοσπονδιακοί προπονητές Θοδωρής Βλάχος και Δημήτρης Κραβαρίτης γνώριζαν για την απόφασή μου, είχαμε μιλήσει. Όταν τους το ανακοίνωσα, τους αιφνιδίασα. Ο Βλάχος μού είπε πως με υπολόγιζε για το μέλλον. Επίσης είχα ενημερώσει και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Κυριάκο Γιαννόπουλο» τονίζει ο Κυριάκος Ποντικέας, που έχει και τον ρόλο του προέδρου στο Σύλλογο Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΑΥ).

Καπότσης

«Στην εθνική ομάδα υπάρχει πολύ ταλέντο»


Έχοντας πάρει μέρος στην κορυφαία μέχρι τώρα επιτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, η απορία μας ήταν γιατί πήρε αυτή την απόφαση, ένας παίκτης που τον Σεπτέμβριο θα γιορτάσει τα 31α γενέθλιά του και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού να απέχουν μόλις δυόμισι χρόνια.

«Φεύγω τώρα από την εθνική ομάδα με χαρά και γεμάτος από ευγνωμοσύνη, όπως έγραψα και στην ανάρτησή μου. Πιστεύω πως τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Δεν θα ήθελα να περάσει καιρός, προτιμούσα τώρα για να προετοιμάσουν οι προπονητές την ομάδα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Δεν θα ήθελα να πλησιάζαμε στο παγκόσμιο και να έλεγα τότε πως αποχωρώ, ενώ θα υπολόγιζαν σε εμένα» τονίζει ο περιφερειακός της Βουλιαγμένης.

Καπότσης

Μετά το δίδυμο των φουνταριστών, Κώστα Μουρίκη και Χριστόδουλο Κολόμβο, ο Καπότσης γίνεται το 3ος παίκτης που αφήνει την «ασημένια» ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Στην εθνική ομάδα υπάρχει πολύ ταλέντο κι αυτό φάνηκε στο Τόκιο. Η τελευταία γενιά της ελληνικής υδατοσφαίρισης έχει βγάλει πολλούς και σπουδαίους παίκτες που μπορούν άμεσα να αναπληρώσουν ό,τι κενό δημιουργηθεί. Άλλωστε, ουδείς αναντικατάστατος».

Στην εθνική ομάδα ανδρών έκανε ντεμπούτο στην εθνική ανδρών στις 31/10/2012 σε αγώνα του World League με την Τουρκία στο κολυμβητήριο του Λαιμού, πετυχαίνοντας και το πρώτο του «γαλανόλευκο» γκολ στο νικηφόρο 22-2.

Σε αγώνα με την Κροατία, στις 18 Ιανουαρίου στον Πειραιά, ξανά για το World League, έκανε την τελευταία του εμφάνιση και σε αυτή τη διαδρομή μέτρησε 117 συμμετοχές και 77 γκολ.

Καπότσης


«Υπήρξαν πολλές όμορφες στιγμές, ήταν τιμή μου να αγωνιστώ για την εθνική ομάδα. Μια στενάχωρη στιγμή ήταν όταν την τελευταία στιγμή κόπηκα και δεν πήρα μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2014, όμως αποτελεί μια ανάμνηση και τίποτα παραπάνω» επισημαίνει ο απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

«Τώρα θα εστιάσω στο σύλλογό μου τη Βουλιαγμένη και όπου αλλού παίξω» συμπληρώνει ο Μάριος Καπότσης, που σε συλλογικό επίπεδο έχει να επιδείξει και δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο στη Ρουμανία με τη Στεάουα Βουκουρεστίου, τη διετία 2018-20.

«Ήταν μια ξεχωριστή περίοδος στην καριέρα μου, σε μια ομάδα που παίζει στο Champions League. Ήθελα να ζήσω την εμπειρία να παίξω στο εξωτερικό, η Στεάουα, η ομάδα του στρατού στη Ρουμανία μού έκανε μια πολύ καλή πρόταση, μού έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσω ένα στόχο μου» καταλήγει ο Μάριος Καπότσης.

Ο Μάριος Καπότσης στις εθνικές ομάδες

ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Ασημένιο 2009 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ανδρών (Σίμπενικ)
Χάλκινο 2011 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ανδρών (Βόλος)
Ασημένιο 2018 Μεσογειακούς Αγώνες Ανδρών (Ταραγόνα)
Χρυσό 2021 World League (Ντέμπρετσεν)
Χάλκινο 2021 στο World League (Τιφλίδα)
Ασημένιο 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Τόκιο)

Καπότσης

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Με την εθνική ανδρών
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 Βουδαπέστη (4ος)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 Γκουανκτσού (7ος)
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2018 Βαρκελώνη (5ος)
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020 Βουδαπέστη (7ος)
Ευρωπαϊκό Κύπελλο 2018 Ριέκα (7ος)
Ευρωπαϊκό Κύπελλο 2019 Ζάγκρεμπ (7ος)

Με την εθνική νέων ανδρών
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2008 Κωνσταντινούπολη (6ος)
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2009 Χανιά (9ος)

Με την εθνική εφήβων
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2008 Βελιγράδι (4ος)

*Τα στατιστικά στοιχεία αντλήθηκαν από το γραφείο Τύπου της ΚΟΕ


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα