Στέφανος Γαλανόπουλος στο Gazzetta: «Συγκινήθηκα με το πανό, γύρισα αλλού για να μην κλάψω»

Δημήτρης Ντζάνης
Στέφανος Γαλανόπουλος στο Gazzetta: «Συγκινήθηκα με το πανό, γύρισα αλλού για να μην κλάψω»

bet365

O τερματοφύλακας του Απόλλωνα Σμύρνης μιλώντας στο Gazzetta αναφέρθηκε στο ευχαριστήριο πανό προς τους Έλληνες που σήκωσαν οι φίλοι της Γαλατασαράι. Αποστολή Κωνσταντινούπολη - Δ. Ντζάνης,

Ο Στέφανος Γαλανόπουλος θα γιορτάσει τα 29α γενέθλιά του στις 22 Φεβρουαρίου με μια πρόκριση με τον Απόλλωνα Σμύρνης στα ημιτελικά του Challenger Cup.

Ο τερματοφύλακας της ομάδας, είναι ο μόνος που έχει την εμπειρία διεκδίκησης και κατάκτησης ευρωπαϊκών τίτλων σε συλλογικό επίπεδο. Πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό στη Γένοβα το 2018, τώρα υπερασπίζεται για δεύτερη χρονιά την εστία του Απόλλωνα Σμύρνης.

Λίγα λεπτά μετά τη δεύτερη νίκη επί της Γαλατασαράι με 16-8, αυτή τη φορά μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ρωτήσαμε τον Στέφανο Γαλανόπουλο πού αφιερώνει την επιτυχία της ομάδας και στάθηκε στο ευχαριστήριο πανό προς τους Έλληνες που σήκωσαν στο κολυμβητήριο οι φίλοι της τουρκικής ομάδας.

«Θα πω ότι συγκινήθηκα πραγματικά με το πανό που είδα, οπότε ό,τι και αν έγινε στο νερό μια “μάχη” ανάμεσα στις ομάδες, προσπάθησα πραγματικά να μην κλάψω και γύρισα αλλού το βλέμμα μου για να κάνω την προθέρμανσή μου.

Έπαψα πια να διαβάζω στα νέα τον αριθμό των νεκρών και είδα αυτό σήμερα στο ζέσταμα, θα το αφιερώσω εκεί, στους ανθρώπους που χτυπήθηκαν στην Τουρκία και τη Συρία, με την ευχή να βρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ξανά πίσω τις ζωές τους» είπε στο Gazzetta.

apollon smyrnis water polo


Αναφερόμενος στην πρόκριση του Απόλλωνα στα ημιτελικά του Challenger Cup o Στέφανος Γαλανόπουλος τόνισε: «Όλα τα παιδιά μπήκαμε να το χαρούμε σαν διοργάνωση, γιατί είναι κάτι μοναδικό. Παράλληλα όμως ήμασταν προετοιμασμένοι να κρατήσουμε τη συγκέντρωσή μας στο πλάνο μας, να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι, η Γαλατά έχει ένα ιδιαίτερο στιλ παιχνιδιού, αλλά δεν μπόρεσε να το βγάλει τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Σε όλα τα σπορ όλα αρχίζουν από την άμυνα, έχουμε μια δική μας φιλοσοφία παιχνιδιού, που οφείλεται στη διαχείριση και στον τρόπο αντιμετώπισης της κάθε κατάστασης, του κάθε παιχνιδιού και της διακύμανσης. Γενικότερα προσπαθούμε να δουλέψουμε σε όλες τις καταστάσεις και τις συνθήκες που μπορούν να προκύψουν μέσα σε έναν αγώνα.

Σε άλλες συνθήκες θα χρειαζόταν να είχαμε υπομονή σε ένα παιχνίδι, όπως συνέβη εδώ με τη Γαλατασαράι, ιδιαίτερα στην αρχή. Όλα αυτά έρχονται από μεγαλύτερη προπόνηση, την προετοιμασία συγκέντρωσης, τη μεγαλύτερη θέληση, να ακολουθήσουμε όλοι μαζί το πλάνο που υπάρχει.

Είμαστε σε ένα πλαίσιο που προσπαθούμε να δούμε τι γίνεται στα αρχικά βήματα του πρωταθλητισμού, αυτό βοηθά όλους μας γιατί είμαστε μια ομάδα με νέα παιδιά και αυτό είναι πολύ όμορφο, γιατί βρίσκονται σε μια διαδικασία να μαθαίνουν να διεκδικούν στη ζωή τους, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και έξω από αυτόν.

galanopoulos stefanos

Εγώ παίρνω πράγματα γενικότερα και για τη ζωή μου, όπως με βοηθούν οι συμπαίκτες μου βοηθώ και εγώ, οι γενικότερες ευθύνες και ο ρόλος που έχει ο καθένας μας, αρχίζουν να δημιουργούν σιγά σιγά μια ισορροπία, είναι πολύ όμορφο να το ζεις.

Σίγουρα, δεν θέλω να προτρέξω, όμως πήγαμε ένα βήμα παραπέρα, μέσα μας όλοι ονειρευόμαστε, από την αρχή της χρονιάς είχαμε θέσει υψηλούς στόχους, μετά τον αποκλεισμό από το Euro Cup δεν μπήκε η ιδέα πάμε να πάρουμε το Challenger Cup, αλλά είπαμε θα πάμε και θα είμαστε όσο πιο μακριά γίνεται, το θέμα είναι να παραμένεις συγκεντρωμένος και να κοιτάς βήμα - βήμα τι γίνεται».

Νίκος Γαρδίκας: «Για τα περισσότερα παιδιά είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία»

Ο Νίκος Γαρδίκας πετυχαίνοντας τρία γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο, βοήθησε τα μέγιστα ο Απόλλων να προηγηθεί γρήγορα με 4-1, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη επί της Γαλατασαράι.

Ο πρώην περιφερειακός του Παλαιού Φαλήρου και της γαλλικής Νις τελείωσε τη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Γαλατά με έξι συνολικά γκολ.

Σχολιάζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Challenger Cup, είπε στο Gazzetta: «Θεωρώ πως είχαμε λιγότερο άγχος σε σχέση με τον αγώνα στην Αθήνα, είχαμε διαβάσει περισσότερο τη Γαλατασαράι, παίξαμε με αυτοσυγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση, όλα πήγαν πολύ καλά.

gardikas apollon water polo

Τώρα προέχουν τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο, αλλά σκεφτόμαστε και αυτά με την Τενερίφη. Είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος το Challenger Cup, για τα περισσότερα παιδιά είναι πρωτόγνωρη εμπειρία να φθάνουμε σε μια τετράδα, αν εξαιρέσουμε τον Στέφανο (σ.σ. Γαλανόπουλο).

Είναι η πιο μεγάλη συλλογική επιτυχία που έχω πετύχει, είναι πολύ ευχάριστο να έρχεται από μια ομάδα που θέλει όλο και πιο πολύ βελτιώνεται και να θέτει υψηλότερους στόχους. Θα αφιέρωνα αυτή την πρόκριση στην οικογένειά μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα