Αλέξανδρος Γούνας στο Gazzetta: «Να βάλουμε δύσκολα στη Βάσας, ο Πανιώνιος κάνει βήματα να μεγαλώσει ξανά»

Αλέξανδρος Γούνας στο Gazzetta: «Να βάλουμε δύσκολα στη Βάσας, ο Πανιώνιος κάνει βήματα να μεγαλώσει ξανά»

bet365

Ο Πανιώνιος φιλοξενεί τη Βάσας στον πρώτο ημιτελικό τού Euro Cup και ο Αλέξανδρος Γούνας μιλά στο Gazzetta λίγες ώρες πριν από το μεγάλο ραντεβού στη Νέα Σμύρνη.

Στη Νέα Σμύρνη ζουν ξανά ημέρες 2009 και 2011, όταν ο Πανιώνιος ήταν φιναλίστ στο Len Trophy. Δώδεκα χρόνια μετά ο Πανιώνιος θα επιχειρήσει να βρεθεί για 3η φορά στην ιστορία του στους διπλούς τελικούς της διοργάνωσης, που από το 2012 έχει μετανομαστεί σε Euro Cup.

O Πανιώνιος το βράδυ της Τετάρτης (1/3, 20:00, LEN TV) φιλοξενεί τη Βάσας στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης στο Euro Cup.

Το έργο του είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς η ουγγρική ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Με ρόστερ για τη φάση των ομίλων του Champions League, η Βάσας έμεινε εκτός αυτών από την Μπρέσια, όπως βέβαια συνέβη και με τον Πανιώνιο με αντίπαλο μια άλλη ουγγρική ομάδα την Όρβοσι.

Και οι δύο συνέχισαν στο Euro Cup και τώρα συναντώνται στα δύο παιχνίδια των ημιτελικών, με τον επαναληπτικό να έχει οριστεί για τις 22 Μαρτίου στη Βουδαπέστη.

«Μέχρι τώρα έχουμε κάνει μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη, δεν είναι λίγο να βρίσκεσαι στους τέσσερις μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ίσως να μην το περιμέναμε» λέει στο Gazzetta o Αλέξανδρος Γούνας.
΄
Ο 33χρονος περιφερειακός, πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό το 2018, το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε από τον Απόλλωνα Σμύρνης στον Πανιώνιο και μαζί με τον Κωνσταντίνο Γκιουβέτση συνθέτουν ένα ισχυρό δίδυμο στην αριστερή πλευρά της περιφερειακής γραμμής.

gounas

«Περάστε στον τελικό και θα στήσουμε ξανά τις κερκίδες»

To ζητούμενο για τον Πανιώνιο από τον αγώνα είναι να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα του δώσει ελπίδες στον επαναληπτικό.

«Μην κρυβόμαστε, απέναντί μας έχουμε ένα μεγαθήριο, μια πλήρη ομάδα. Εμείς θέλουμε να βάλουμε δύσκολα στη Βάσας, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να το ευχαριστηθούμε.

Θυμάμαι τον πρώτο τελικό του Πανιώνιου με τη Ζέγκεντ το 2009, το κλίμα που επικρατούσε στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.

Ο υπεύθυνος της πισίνας, ήταν στο ίδιο πόστο και το 2009. Τότε είχαν στηθεί εξέδρες και πίσω από τις εστίες. Στην πρωινή (σ.σ. χθεσινή) προπόνηση μού είπε: "Περάστε στον τελικό και θα στήσουμε ξανά τις κερκίδες". Γνωρίζουμε τη δύναμη της έδρας μας και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί μας.

Μακάρι να τα καταφέρουμε, μακάρι ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη να είναι στο Final 8 στο Champions League, μακάρι να προκριθεί και ο Απόλλων στο Challenger Cup. Αυτές είναι σπουδαίες στιγμές για το άθλημά μας», τόνισε ο Γούνας στο Gazzetta.

panionios water polo

Παράλληλα, μιλώντας για το πώς ζει τη συνολική προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα, ο Αλέξανδρος Γούνας τόνισε: «Στον Πανιώνιο γίνεται προσπάθεια η ομάδα να μεγαλώσει ξανά. Υπάρχει μεθοδικότητα, άνθρωποι με μεράκι που αγαπούν τον σύλλογο και αυτό είναι πράγματι σημαντικό».

Νίκιτς: «Είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά στην Αθήνα δεν θα είναι εύκολο»

Η αποστολή της Βάσας έχει καταλύσει σε ξενοδοχείο της παραλιακής από την Καθαρά Δευτέρα (27/2), έχοντας την ευκαιρία να προπονηθεί στο κολυμβητήριο της Αρτάκης.

Προπονητής της είναι ένας ιδιαίτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό, ο Σέρβος Μπόμπαν Νίκιτς, με τεράστια καριέρα ως φουνταριστός και με τετραετή θητεία στον Ολυμπιακό, ολυμπιονίκης στο Ρίο, τρεις φορές πρωταθλητής κόσμου και πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο 40χρονος σήμερα προπονητής δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: «Να ξεκαθαρίσουμε, είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Πανιώνιο και αυτό πρέπει να το δείξουμε στο πρώτο ματς.

Είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι εύκολο, εδώ στην Αθήνα η ατμόσφαιρα είναι πάντα ιδιαίτερη και ο Πανιώνιος συνήθως αποδίδει πολύ καλύτερα μπροστά στο δικό του κοινό.
Ο Πανιώνιος παίζει την τυπική ελληνική υδατοσφαίριση, έχει κάποιους παίκτες με πιο μεγάλη διεθνή εμπειρία, πρέπει να τους κλείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, για πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Θα ήθελα να δείξουμε από το βράδυ της Τετάρτης ότι πρέπει να είμαστε στο τελικό του Eurocup».

nikic slobodan vasas

Στο ρόστερ υπάρχουν δύο συμπατριώτες του, ο τερματοφύλακας Μπράνισλαβ Μίτροβιτς και ο αμυντικός Σάβα Ραντζέλοβιτς, μέλη της εθνικής Σερβίας κατέκτησε τον ολυμπιακό τίτλο σε Ρίο ντε Τζανέιρο και Τόκιο.

Ακόμα ο πολύπειρος Μαυροβούνιος Ντράσκο Μπργκούλιαν, ο Ρώσος Ιβάν Ναγκάεφ, αλλά και οι διεθνείς Ούγγροι Τάμας Μέτσεϊ, Μπάλαζ Ερντελι, Μπέντσε Μπάτορι(αρχηγός), Τάμας Σελντμάγερ και Κρίστιαν Μπέντο.

Ο Πανιώνιος στα προημιτελικά ξεπέρασε το εμπόδιο της Οραντέα, νίκησε 10-5 στη Νέα Σμύρνη και στον επαναληπτικό στη Ρουμανία η Οραντέα ισοφάρισε το σκορ (13-8), με την ελληνική ομάδα να προκρίνεται στα πέναλτι με 7-6.

Η Βάσας με αντίπαλο τη Σάμπατς σημείωσε δύο νίκες, 10-4 στην Ουγγαρία και 9-6 στη Σερβία.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Α'Ματς

1 Μαρτίου
Πανιώνιος (Ελλάδα) - Βάσας (Ουγγαρία) 20:00
Τεργέστη (Ιταλία) - Σαβόνα (Ιταλία) 21:00

Oι επαναληπτικοί στις 22/3.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα