ΓΣ Περιστερίου: Νίκησε τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι στο Κότορ για το Euro Cup

Δημήτρης Ντζάνης
Ο αρχηγός του ΓΣ Περιστερίου, Διονύσης Καρούντζος

bet365

Ο ΓΣ Περιστερίου νίκησε τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι με 12-10 (καν. αγ. 8-8) στην ελληνική μονομαχία στον προκριματικό όμιλο του Euro Cup στο Κότορ .

Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε η ελληνική μονομαχία στο Κότορ του Μαυροβούνιου, με τον ΓΣ Περιστερίου να νικά τον Παναθηναϊκό με 12-10 (καν. αγ. 8-8), σε αγώνα για τον 8ο προκριματικό όμιλο του Euro Cup.

Για την ομάδα του Περιστερίου ήταν ο πρώτος αγώνας στον όμιλο και το δίποντο της νίκης τον βάζει για τα καλά στη διεκδίκηση μιας από τις δύο θέσεις που δίνουν την πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να πάρει το τρίποντο της νίκης στην κανονική διάρκεια, καθώς προηγήθηκε με 8-6, 3:12 πριν από το τέλος και αυτό μπορεί να αποδειχθεί καταδικαστικό στην προσπάθεια πρόκρισης. Ο βαθμός από την ήττα στα πέναλτι είναι ο πρώτος για το «τριφύλλι» έπειτα από δύο παιχνίδια.

Στα πέναλτι κρίθηκε και το άλλο παιχνίδι της ημέρας με τη γηπεδούχο Πρίμορατς να επικρατεί της Τεράσα με 14-12 (καν. αγ. 9-9).

Το ματς

Στο 1ο οκτάλεπτο ο Παναθηναϊκός με τα γκολ των Αλβέρτη και Δερμιτζάκη προηγήθηκε 2-0, ενώ ενδιάμεσα ο Άντζιτς νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Ριστίτσεβιτς σε εκτέλεση πέναλτι.

Με τις δύο ομάδες να μη βρίσκουν επιθετικές λύσεις, κύλησαν το μεγαλύτερο μέρος στο 2ο οκτάλεπτο. Όμως ο ΓΣ Περιστερίου στα τελευταία 92 δευτερόλεπτα βρήκε τα γκολ της ισοφάρισης, με τον Ανδρέα Μπιτσάκο και τον Χρήστο Μπιτσάκο για το 2-2 στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 3ο οκτάλεπτο ο Παναθηναϊκός με δύο γκολ από τον Νικολαΐδη και ένα από τον Αλβέρτη προηγήθηκε 5-2 και διατήρησε το +3 (6-3) με την ολοκλήρωσή του.

Οι Ανδρέας Μπιτσάκος και Αντζιτς έδωσαν ελπίδα στον ΓΣ Περιστερίου, μειώνοντας σε 6-5 (5:49), μετά η ομάδα τους έχασε με τρεις ποινές τους Μπεριστιάνο και Αντζιτς και ο Παναθηναϊκός απέκτησε προβάδισμα δύο γκολ, 8-6 με τον Δερμιτζάκη, στα 3:12 πριν από το τέλος.

Όμως ο ΓΣ Περιστερίου έβγαλε αντίδραση, ο Χρυσοσπάθης μείωσε σε 8-7 (2:47) και ο αρχηγός Διονύσης Καρούντζος με γκολ στον παραπάνω ισοφάρισε σε 8-8 (1:23), με το παιχνίδι να πηγαίνει στα πέναλτι.

Τα πέναλτι
Αλβέρτης 0-1
Χρυσοσπάθης 1-1
Στίβενσον Απόκρουση Χόλαντ
Καρούντζος 2-1
Χατζηγούλας 2-2
Χρήστος Μπιτσάκος 3-2
Μπραΐμης Δοκάρι
Ανδρέας Μπιτσάκος 4-2

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 2-0, 1-4, 5-2.
Τα πέναλτι: 4-2


ΓΣ Περιστερίου (Λούδης): Αναγνώστου, Άντζιτς 2, Τοράκης, Πρέκας, Μπεριστιάνος, Κουκουμάκης, Χρήστος Μπιτσάκος 2, Καρούντζος 2, Φώσκολος, Χρυσοσπάθης 3, Παπαδημητρίου, Ανδρέας Μπιτσάκος 3, Χόλαντ.

Παναθηναϊκός (Μάζης): Ρισίτσεβιτς, Δευτεραίος, Κανδανολέων, Ζερβουδάκης, Νικολαΐδης 2, Στίβενσον 1, Μπραΐμης 1, Σγουρίδης, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης 2, Αγκόρτσας, Αλβέρτης 3, Κρατημένος.

Το Σάββατο (23/9) ο ΓΣ Περιστερίου θα παίξει με το Ανόβερο (11:00) και την Τεράσα (21:00) και ο Παναθηναϊκός επίσης με την Τεράσα (13:00).

Η βαθμολογία
1.Πρίμορατς Κότορ 5 (2 αγ.)
2.Ανόβερο 3 (1 αγ.)
---------------------------------
3.ΓΣ Περιστερίου 2 (1 αγ.)
4.Παναθηναϊκός 1 (2 αγ.)
5.Τεράσα 1 (2 αγ.)

 

Τελευταία Νέα