Απόλλων Σμύρνης - Σαβόνα 11-12: Ήττα στις λεπτομέρειες για το Euro Cup

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Απολλων Σμυρνης

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης ηττήθηκε από την ιταλική Σαβόνα με 12-11 στο «Σεράφειο» κολυμβητήριο στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Euro Cup.

O Απόλλων Σμύρνης πάλεψε στα ίσα με τη Σαβόνα στο «Σεράφειο» κολυμβητήριο, με την ιταλική ομάδα να κατακτά τη νίκη με 12-11 στην 1η αγωνιστική του Β' Ομίλου στο Euro Cup.

Απέναντι στην ιταλική ομάδα, περσινή φιναλίστ στη διοργάνωση, ο Απόλλων Σμύρνης διεκδίκησε επί ίσοις όροις, όμως κάποια κενά σημεία, αποδείχθηκαν καθοριστικά στην εξέλιξη του αγώνα.

Οι άνθρωποι του Απόλλωνα έχουν παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις, εστιάζοντας τις διαμαρτυρίες στο γκολ ισοφάρισης από τον Πατσαλίεφ για το 5-5 στο 2ο οκτάλεπτο, θεωρώντας το εκπρόθεσμο. Για τη 2η αγωνιστική ο Απόλλων θα φιλοξενηθεί στις 19 Οκτωβρίου, από την ουγγρική Χόνβεντ.

Ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος

Με τον Χονδροκούκη να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω άνοιξε το σκορ 1-0 (6:35), όμως ο Μπρούνι ισοφάρισε από τα 2μ. στην επόμενη επίθεση (1-1).

Σε επίθεση στον παραπάνω και σε φάση κόντρας ο Βάβιτς έδωσε το προβάδισμα στη Σαβόνα με 2-1 (4:20), αλλά η ασίστ από τον Γαρδίκα έδωσε έτοιμο γκολ για τον Δίπλαρο, που εύκολα έκανε το 2-2 (2:19).

Ο αρχηγός της Σαβόνα, Λορέντζο Μπρούνι σκοράροντας από θέση φουνταριστού στα 49 δευτερόλεπτα, διαμόρφωσε το 3-2 για την ιταλική ομάδα στο 1ο οκτάλεπτο.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά για τον αρχηγό του Απόλλωνα, Αλέξανδρο Αλαμάνο να τελειώσει την πανέμορφη συνεργασία στον παραπάνω, για το 3-3 (6:45) και με άμεση εκτέλεση από τον Τρούλο στον παραπάνω, ήρθε η προσπέραση 4-3 για τους γηπεδούχους (2:45).

Ο Γεωργιανός, Νίκα Σουσιασβίλι έχοντας χρόνο και χώρο, νίκησε τον Νικόζια, δίνοντας αέρα δύο γκολ στον Απόλλωνα με 5-3 (1:50), όμως μια λάθος αμυντική αντίδραση έδωσε την ευκαιρία στον Βάβιτς να μειώσει για τη Σαβόνα 5-4, με την ολοκλήρωση του χρόνου στο 2ο οκτάλεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι με περιφερειακό γκολ από τον Πατσαλίεφ ισοφάρισαν σε 5-5 για τη Σαβόνα (7:05), με τους ανθρώπους του Απόλλωνα να διαμαρτύρονται για εκπρόθεσμο σουτ, ο Ερντελι έκανε το 6-5 για τους φιλοξενούμενους στα 5:50, σε φάση που ο Γαλανόπουλος απέκρουσε την μπάλα, όμως οι διαιτητές θεώρησαν πως η μπάλα είχε περάσει τη νοητή γραμμή και ο Μπρούνι, άνοιξε τη διαφορά στο 7-5. Όμως ο Απόλλων έβγαλε αντίδραση και με τους Τόττη και Χονδροκούκη ισοφάρισε σε 7-7 (3:26).

O Αντρέα Πατσαλίεφ με δυο πανομοιότυπα γκολ έδωσε προβάδισμα 8-7 και 9-8 για τη Σαβόνα στις αρχές της 4ης περιόδου, όμως ο Απόλλων ισοφάρισε αρχικά με τον Μπογκντάνοβιτς (8-8) και έπειτα με τον Σουσιασβίλι (9-9), όμως ο Μπρούνι «χτυπώντας» ξανά από τα 2μ. έκανε το 10-9 για τη Σαβόνα στα 5:45 πριν από το τέλος.

Ο Μπογκντάνοβιτς κέρδισε πέναλτι στα 5:16, το εκτέλεσε ο ίδιος όμως έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, της εστίας της ιταλικής ομάδας.

Ο 39χρονος Πιέτρο Φιλιόλι με γκολ στον παραπάνω 11-9, όμως ο Τρούλος με γκολ στον παραπάνω (2:44), έδωσε νέα ελπίδα στον Απόλλωνα.

Όμως η τεράστια αξία του Φιλιόλι φάνηκε σε κρίσιμο σημείο, με σουτ από την περιφέρεια έφερε τη Σαβόνα στο +2 (12-10), στο 1:37 πριν από τέλος.

Ο Χονδροκούκης με γκολ στον παραπάνω μείωσε σε 12-11 (00:45), όμως το σουτ από τον Μπογκτάνοβιτς οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, κόπηκε στο διπλό μπλοκ των παικτών της Σαβόνα.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-1, 2-3, 4-5.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος 2, Δίπλαρος 1, Σουσιασβίλι 2 , Χονδροκούκης 3, Γωνιωτάκης , Γαρδίκας, Τόττης 1, Σολανάκης, Καβουσανός

Σαβόνα (Αλμπέρτο Αντζελίνι): Νικόζια, Ρόκι, Πατσαλίεφ 3, Φιλιόλι 2, Βάβιτς 2, Ρίτσο, Ουρμπινάτι, Μπρούνι 4, Μπραγκαντίνι, Γκουίντι, Έρντελι 1, Ντα Ρολντ.

 

Τελευταία Νέα