Αλεξάνδρα Ασημάκη στο Gazzetta: «Πάντα υπήρχε η σκέψη της εθνικής ομάδας, κοινός στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Δημήτρης Ντζάνης
Η Αλεξάνδρα Ασημάκη στο ευρωπαϊκό του 2018

bet365

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη μίλησε στο Gazzetta λίγο μετά την πρώτη προπόνηση, που σήμανε και την επιστροφή της στην εθνική ομάδα πόλο γυναικών.

Για την Αλεξάνδρα Ασημάκη η κλήση της στις προπονήσεις της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών είναι το πιο όμορφο εορταστικό δώρο που θα μπορούσε να φανταστεί.

Χρειάστηκε ένας συνδυασμός γεγονότων προκειμένου η 35χρονη φουνταριστή να φορέσει ξανά το γαλανόλευκο σκουφάκι και την Παρασκευή (8/12) να ενταχθεί στις προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε μια από τις ανοιχτές πισίνες του ΟΑΚΑ, κάτω από τις τεχνικές οδηγίες της Αλεξίας Καμμένου.

«Στο ΟΑΚΑ κάνει πολικό ψύχος (σ.σ. γέλια), ελάχιστες φορές έχω προπονηθεί σε μια από τις ανοικτές πισίνες του, αν θυμάμαι καλά ήταν με τον Τεό Λοράντο στην προετοιμασία για το προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης το 2020, που δεν έγινε εκείνη τη χρονιά λόγω της πανδημίας» λέει η Αλεξάνδρα Ασημάκη στο Gazzetta λίγες στιγμές μετά την πρώτη της προπόνηση ξανά με την εθνική ομάδα.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη με την εθνική ομάδα

Μια από τις πιο σπουδαίες αθλήτριες που έχει να επιδείξει ο ελληνικός αθλητισμός, σχεδόν τρία χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης της και με την επιστροφή της στην ενεργό δράση, βλέπει όλα να πηγαίνουν πρύμα και μια δεύτερη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες να είναι πλέον ορατή.

«Τις ημέρες που γέννησα, χάσαμε την πρόκριση για το Τόκιο»

Σε ηλικία 20 ετών η Ασημάκη ήταν στη 13άδα του Κούλη Ιωσηφίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, από τότε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει γευτεί διαδοχικούς αποκλεισμούς σε τρία προολυμπιακά τουρνουά.

«Ήμουν στους δύο από τους τρεις αποκλεισμούς. Την ημέρα που έγινα μητέρα, είχαμε χάσει την πρόκριση στην Τεργέστη για το Τόκιο» θυμάται η διεθνής φουνταριστή, αναφερόμενη στην ήττα από την Ολλανδία στις 23 Ιανουαρίου 2021.

«Ο τρόπος που σταμάτησα ήταν σαν αγκάθι στην ψυχή μου»

Όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν και η Ασημάκη αν βρεθεί στο Παρίσι τον Ιούλιο με την εθνική ομάδα, θα έχει κλείσει το 36ο της ηλικίας της.

Μια συμμετοχή που θα έρθει να προστεθεί στα έξι παγκόσμια πρωταθλήματα και στα άλλα τόσα ευρωπαϊκά.

«Σταμάτησα το πόλο κάπως απότομα, μέσα στην περίοδο του Covid, αυτό είχε μείνει σαν αγκάθι στην ψυχή μου. Το τελευταίο μου τουρνουά με την εθνική ομάδα ήταν το παγκόσμιο το 2019 στην Γκουανγκζού.

Αποχώρησα και μετά συνέβησαν πολλά πράγματα στη ζωή μου, έγινα μητέρα, άλλαξε το σώμα μου, ήρθε η δημιουργία της ομάδας του Αλίμου και μαζί η επιστροφή μου στην ενεργό δράση» τονίζει η διεθνής φουνταριστή, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου και κορυφαία παίκτρια στον κόσμο το 2011.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη με την εθνική ομάδα

«Υπήρχε πάντα η σκέψη, ήθελα να δείξω πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο»

Ο Άλιμος ΝΑΣ Betsson, η δημιουργία της δικής της ομάδας, έδωσε πνοή και προοπτική στην Ασημάκη, όχι απλά να επιστρέψει στο σπορ, αλλά και να διεκδικήσει υψηλούς στόχους.

Η ομάδα των νοτίων προαστίων, με γοργά βήματα έχει μπει ανάμεσα στις παραδοσιακές δυνάμεις της γυναικείας υδατοσφαίρισης στη χώρα μας, φέτος δε δοκιμάζει τις δυνάμεις της στο πιο ανταγωνιστικό επίπεδο, αυτό του Champions League και η Ασημάκη με τη διακοπή του πρωταθλήματος και τις 11 αγωνιστικές φιγουράρει στην κορυφή τού πίνακα των σκόρερ με 41 γκολ.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη με τον Άλιμο

Αυτή η προσπάθεια, η επιμονή επιβραβεύτηκε με το τηλεφώνημα από την ομοσπονδιακή τεχνικό Αλεξία Καμμένου και σε συνδυασμό με την αδυναμία της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη να συνεχίσει την προετοιμασία.

«Ναι, δέχθηκα την πρόταση εκ μέρους όλου του προπονητικού επιτελείου να επιστρέψω και να βοηθήσω την εθνική ομάδα πάντα υπήρχε η σκέψη επιστροφής στην εθνική ομάδα και τώρα είμαι εδώ, ξανά πίσω.

Σε αυτό βοήθησε και ο Άλιμος, η δυναμική που έχει αποκτήσει η ομάδα, οι συμπαίκτριές μου. Είχα και έχω την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς μου, θέλω να κάνω υπερήφανη την κόρη μου. Παράλληλα, είχα ένα επιπλέον κίνητρο, ήθελα να δείξω πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο, αυτή η κλήση ήταν κάτι που ήθελα πολύ» συμπληρώνει η Ασημάκη.

«Πρώτα η διάκριση στο ευρωπαϊκό»

Η εθνική ομάδα έχει αρχίσει από τις 4 Δεκεμβρίου την προετοιμασία της αρχικά για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν (5-13 Ιανουαρίου) και έπειτα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα τον Φεβρουάριο, διοργανώσεις που θα κρίνουν και την επιστροφή της έπειτα από 16 χρόνια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Αρχικά, μας ενδιαφέρει πρώτα η διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στο παγκόσμιο και μέσα από αυτό θα έρθει και η πρόκριση για το Παρίσι.

Θα είναι πολύ σημαντικό για τη γυναικεία υδατοσφαίριση να παίξει το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτός δεν είναι μόνο ο δικός μου στόχος, είναι ο κοινός στόχος όλων στην εθνική ομάδα» καταλήγει η Ασημάκη.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα