Πανιώνιος: Πήρε την ελάχιστη νίκη, στο Βουκουρέστι για την πρόκριση στην οκτάδα του Euro Cup

Ο Νίκολα Μοσκόφ

bet365

Ο Πανιώνιος νίκησε με 12-11 τη Στεάουα Βουκουρεστίου στη Νέα Σμύρνη και με αυτό το ελάχιστο αβαντάζ θα διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro Cup.

Η περιφερειακή λόμπα από τον Νίκολα Μοσκόφ 29 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, έδωσε στον Πανιώνιο τη νίκη επί της Στεάουα Βουκουρεστίου με 12-11 στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» στο Euro Cup.

O Πανιώνιος με το ελάχιστο αβαντάζ θα πάει στη Ρουμανία στις 23 Μαρτίου για να διεκδικήσει την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Έχοντας να διαχειριστεί και την εξάμηνη τιμωρία του Μαυροβούνιου, Αλέκσα Ουκρόπινα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη δύναμης της έδρας της, αλλά και τη φθορά των παικτών της Στεάουα από τις ποινές. Παρόλα αυτά μπόρεσε να φθάσει στο 11-8 στην 4η περίοδο, όμως σε λιγότερο από τρία λεπτά την έχασε.

Το ματς

Στο πρώτο οκτάλεπτο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν τρεις φορές, όμως ο Πανιώνιος με δυο γκολ στον παραπάνω από τους Κοπελιάδη και Μοσκόφ και με εκτέλεση πέναλτι από τον Γούνα, στα δύο δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ισοφάρισε σε 3-3.

Με την ίδια εικόνα άρχισε και το 2ο οκτάλεπτο, η Στεάουα με ηγέτη τον Αντρέι Γκεοργκέσκου να πετυχαίνει δύο γκολ και να φθάνει τα τέσσερα στο πρώτο μισό, προηγήθηκε 4-3 και 5-4, με τον Γούνα ενδιάμεσα να έχει ισοφαρίσει σε 4-4.

Στο 3ο οκτάλεπτο ο Μουρίκης με εκτέλεση από τα 2μ. ισοφάρισε 5-5 (6:32) και ο Μοσκόφ με γκολ από την περιφέρεια έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης με 6-5 (4:07).

Αμέσως μετά ο Γκεοργκέσκου είδε την μπάλα να γλιστρά από το χέρι του σε εκτέλεση, αλλά ο Βούσκοβιτς έφερε την ισοφάριση σε 6-6, στο 1:41.

Ο Πανιώνιος μπήκε στο 4ο οκτάλεπτο με αβαντάζ ενός γκολ, καθώς ο Γούνας ήταν ξανά εύστοχος σε εκτέλεση πέναλτι, διαμορφώνοντας το 7-6 (1:09). Mάλιστα έχοντας βρει ρυθμό ο αρχηγός του Πανιώνιου πετυχαίνοντας το 4ο προσωπικό του γκολ, σε επίθεση στον παραπάνω, έγραψε το 8-7, στα 6:47 πριν από το τέλος.

Με τον Κοπελιάδη να ευστοχεί επίσης στον παραπάνω, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 9-7 (5:28), όμως ο Φουλέα με εκτέλεση πέναλτι μείωσε για τη Στεάουα σε 9-8 (5:12).

Ο Μοσκόφ, με την εκτελεστική ικανότητα που τον διακρίνει, μετέτρεψε μια χαμένη επίθεση σε γκολ για το 10-8 (4:43) και το νέο γκολ από τον αριστερόχειρα Κοπελιάδη έφερε τον Πανιώνιο στο +3 (11-8) στα 3:45, όμως οι γηπεδούχοι πέταξαν γρήγορα τη διαφορά.

Ο Μπόταν στον παίκτη παραπάνω (2:51) και ο Γκεοργκέσκου με δύο γκολ έφεραν την ισοφάριση σε 11-11 (00:50), ενώ στην αντίπερα όχθη οι γηπεδούχοι πετούσαν δύο επιθέσεις στιν παραπάνω.

Ομως η λόμπα του Νίκολα Μοσκόφ για το 12-11 στα 00:29, χάρισε τη νίκη στον Πανιώνιο με 12-11, που δίνει το ελάχιστο πλεονέκτημα εν όψει της ρεβάνς.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 3-1, 5-5.

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 3, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης, Παπάκος, Γραμματικός, Καλαϊτζής, Μοσκόφ 4, Μουρίκης 1, Γούνας 4, Παυλοστάθης, Καπετανάκης, Λιμαράκης.

Στεάουα Βουκουρεστίου (Μπόγκνταν Ρατ): Τικ, Βούσκοβιτς 1, Γκεοργκέσκου 6, Φουλέα 2, Μπότα 2, Νεάμτου, Κλίκοβατς, Αντίπα, Τέπελους, Οάντα, Ιουντεάν, Γκοάντα, Ντραγκούσιν.

@Photo credits: eurokinissi, Γιώργος Ματθαίος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα