Προ Ρέκο - Ολυμπιακός 13-11 (πέν.): Το όνειρο έσβησε άδοξα στα πέναλτι

Ο ολυμπιακος

bet365

Ο Ολυμπιακός ήταν συγκλονιστικός απέναντι στην Προ Ρέκο, πέτυχε την ανατροπή, όμως η πρόκριση στον τελικό τoy Champions League χάθηκε στη Μάλτα, με την ιταλική ομάδα να επικρατεί με συνολικό σκορ 13-11 (9-9 καν. αγ.)

O Ολυμπιακός έφθασε στα όριά της την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο, όμως η ιταλική ομάδα επέζησε στα πέναλτι και με συνολικό σκορ 13-11 (καν. αγ,. 9-9) πήρε την πρόκριση στον τελικό του Final 4 του Champions League στη Βαλέτα.

Απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης οι παίκτες του Ολυμπιακού πάλεψαν με όλη τους την ψυχή για την πρόκριση στο Final 4 στη Βαλέτα, και τη διεκδίκηση του 3ου ευρωπαϊκού στέμματος στην ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός αν και χρειάστηκε 13 σχεδόν αγωνιστικά λεπτά για να πετύχει το πρώτο γκολ, επέστρεψε στον ημιτελικό, που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Προ Ρέκο εκεί επικράτησε με 4-2, και το βράδυ της Παρασκευής (7/5, 22:00) είτε με τη Φερεντσβάρος, είτε με τη Νόβι Μπέογκραντ θα παίξει για το 12ο δικό της αστέρι και 4ο διαδοχικό Champions League.

Στη ρουλέτα των πέναλτι ο Τομάζο Νέγκρι μετά την 3η εκτέλεση αντικατέστησε τον Μάρλο Ντι Φούλβιο και αποδείχθηκε καθοριστικός, ο Δήμου αστόχησε στην 4η εκτέλεση, ο Γκίλλας νικήθηκε από τον Ιταλό τερματοφύλακα, και το μεγάλο όνειρο για τον Ολυμπιακό τελείωσε άδοξα. Η επιτυχημένη σεζόν για τον Ολυμπιακό ολοκλξηρώνεται την Παρασκευή (7/6, 20:00, ΕΡΤ Sports) στον αγώνα για την 3η θέση.

Η επιστροφή και η προσπέραση

Ο ημιτελικός ξεκίνησε άσχημα για τον Ολυμπιακό, η Προ Ρέκο με ένα γκολ στην κόντρα και δύο γκολ στον παραπάνω προηγήθηκε 3-0.

Από το 2ο οκτάλεπτο η αμυντική λειτουργία ανέβασε ρυθμούς, ο τερματοφύλακας Μάρκο Μπίγιατς δεν άφηνε να περάσει τίποτα κι αυτό άρχισε να ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, έστω κι αν το πρώτο «ερυθρόλευκο» γκολ από τον Ντίνο Γενηδουνιά για το 3-1 ήρθε σχεδόν έπειτα από 13 αγωνιστικά λεπτά, με τον Μάρτον Βάμος να διαμορφώνει το 4-2 στο πρώτο ημίχρονο.

Οι πέντε χαμένες επιθέσεις στον παραπάνω ήταν πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, όμως δύο κολλητά γκολ με επιθετικό πλεονέκτημα των Φουντούλη και Παπαναστασίου σε 40 δευτερόλεπτα έφεραν το 4-4 και ο ημιτελικός ξεκινούσε από την ίδια βάση, στο 18ο λεπτό.

Μετά ακολούθησε θρίλερ, η Προ Ρέκο με δικό της 2-0 μπήκε στην 4η περίοδο με τον αέρα του 7-5 και το διατήρησε με τον Ζάλανκι (8-6) στα 5:59.

Ομως ήρθε η νέα «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση, Βάμος, Δήμου, Γενηδουνιάς και ο Ολυμπιακός προσπέρασε για πρώτη φορά με 9-8 στα 2:16.

Ο Ντι Φούλβιο ισοφάρισε 9-9 στο 1:48, οι δύο ομάδες έχασαν από μία επίθεση με παίκτη παραπάνω και ο ημιτελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 1-2, 3-3, 2-4
Τα πέναλτι: 4-2

Προ Ρέκο (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 3, Ζάλανκι 2, Κανέλα 1, Γιάνγκερ 3, Φοντέλι, Πρεσούτι, Ετσενίκε 1, Ιβοβιτς, Κάκαρης, Κοντέμι 2, Χάλοκ 1, Νέγκρι

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Γούβης, Γκίλλας, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 1, Νικολαϊδης, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα