ΠΑΟΚ: Ηττήθηκε στο τέλος από τη Σπαντάου, στο ντεμπούτο του στο Champions League

Δημήτρης Ντζάνης
Ο πρωτάρης ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την πολύπειρη Σπαντάου Βερολίνου

bet365

Ο πρωτάρης ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την πολύπειρη Σπαντάου Βερολίνου με 12-10 σε αγώνα για τα προκριματικά του Champions League στην Οραντέα της Ρουμανίας.

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε απέναντι στη Σπαντάου Βερολίνου, όμως δεν κατάφερε να συνδυάσει με νίκη τον πρώτο αγώνα της ιστορίας του στο Champions League, με τη γερμανική ομάδα να επικρατεί με 12-10 σε αγώνα για τον Γ' προκριματικό όμιλο της διοργάνωσης, στην Οραντέα της Ρουμανίας.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης διεκδίκησε μέχρι το τέλος το θετικό αποτέλεσμα, απέναντι σε ένα σύλλογο με μακρά παράδοση στο Champions League.

Η Σπαντάου στο πρώτο δίλεπτο προηγήθηκε 2-0, όμως ο ΠΑΟΚ απάντησε με δικό του σερί 3-0, πριν από την ολοκλήρωση του 1ου οκταλέπτου.

Μάλιστα με γκολ από τον Χρήστο Μπιτσάκο, ο Δικέφαλος ξέφυγε με 4-2 στην πρώτη επίθεση της β' περιόδου, o Μαριν Ντέλιτς έδωσε νέο προβάδισμα με εκτέλεση πέναλτι για τον ΠΑΟΚ με 5-4 (00:09), όμως η γερμανική ομάδα βρήκε γκολ για το 5-5 στην εκπνοή του οκταλέπτου.

Στο 3ο οκτάλεπτο ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με γκολ στον παραπάνω σε 6-6 και 7-7 με τους Ντέλιτς και Κούπμαν, όμως η Σπαντάου μπήκε στην 4η περίοδο με αέρα δύο γκολ, 9-7.

Ο Κροάτης Ιβάν Βουκόγιεβιτς έδωσε προβάδισμα τριών γκολ στη Σπαντάου με 10-7 (6:35), όμως ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση.

Με γκολ από τον Ντέλιτς και τον Κεχαλάρη μείωσε σε 10-9 (6:02), ενώ ο Νίκος Προσινικλής έκανε το 11-10 (5:09).

Ο 36χρονος Μάρκο Σταμ, διατήρησε το προβάδισμα για τη Σπαντάου, 12-10 (4:34) και από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια δεν εκμεταλλεύτηκε δύο επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω, γνώρισε την ήττα.


Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-2, 4-2, 3-3

Σπαντάου Βερολίνου (Βλάντιμιρ Μάρκοβιτς): Μπάκσα, Ντικ, Κάντιβετς, Μπόζοβιτς, Τκατς 4, Στάορ 1, Κότζιτς, Τσίρου 1, Σταμ 1, Ιβάν Βουκόγεβιτς 4, Τσάραϊ, Κούλινα 1, Αντόνιο Βουκόγιεβιτς.

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Μπιτσάκος 1, Λασκαρίδης, Νίκος Προσινικλής 1, Χρυσοσπάθης 1, Κεχαλάρης 1, Τσολακούδης, Μυρίλος, Ντέλιτς 4, Πολυμέρης Προσινικλής, Κούπμαν 1, Καρατζάς 1, Σιορδίλης.

Ο τεχνικός τού ΠΑΟΚ, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: «Θα φανεί λίγο παράδοξο αυτό που θα πω, τα παιδιά τα πήγαν καλύτερα απ' ό,τι περίμενα, αν αναλογιστούμε ότι δεν είχαμε αγωνιστικό ρυθμό. .

Παίξαμε κόντρα σε μία ομάδα αρκετά έμπειρη, η οποία κέρδισε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε και υπό αυτές τις συνθήκες να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι, αλλά η εμπειρία μου μού λέει ότι τα πράγματα κύλησαν βάσει των συνθηκών, όπως θα έπρεπε να κυλήσουν.

Από κει και πέρα, είχα πει στα παιδιά ότι είτε κερδίζαμε, είτε χάναμε, το πρώτο παιχνίδι, δεν θα προκρινόμασταν, ούτε θα αποκλειόμασταν. Αύριο με την Μπρέσια είναι το σημαντικό παιχνίδι, η οποία είναι και το μεγάλο φαβορί. Θα προετοιμαστούμε, θα κάνουμε τον αγώνα μας, και θα δούμε στο τέλος τι έχουμε καταφέρει».

Στον αγώνα που άνοιξε τον Γ' Όμιλο, η γηπεδούχος Οραντέα νίκησε την τουρκική ΕΝΚΑ με 20-8. Για την ΕΝΚΑ τρία γκολ σημείωσε ο Γιώργος Δερβίσης και δύο ο Χριστόδουλος Κολόμβος.

Η βαθμολογία
1.Οραντέα 3 (1)
--------------------
2.Σπαντάου 3 (1)
3.ΠΑΟΚ 0 (1)
4.ΕΝΚΑ 0 (1)
5.Μπρέσια 0 (0)

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 13/9

  • 18:30 Οραντέα-Σπαντάου
  • 20:30 Μπρέσια-ΠΑΟΚ

Πρεμιέρα η Βουλιαγμένη με τη Μλάντοστ Ζάγκρεμπ

Τη δική της πρεμιέρα στην αγωνιστική περίοδο κάνει η Βουλιαγμένη στο Κραγκούγεβατς της Σερβίας, με τους «μπέμπηδες» να αντιμετωπίζουν τη Μλάντοστ Ζάγκρεμπ την Παρασκευή (13/9, 19:00), στον εναρκτήριο αγώνα του Β' προκριματικού ομίλου στο Champions League. Θα ακολουθήσει το παιχνίδι της τοπικής Ραντνίτσκι με την ουγγρική Βαζούτας (21:00).

@Photo credits: INTIME, Σαρελάς Δημήτρης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα