Αλεξία Καμμένου: Προς την έξοδο από την εθνική ομάδα γυναικών

Δημήτρης Ντζάνης
Η Αλεξία Καμμένου στον πάγκο της εθνικής πόλο γυναικών

bet365

Σε αλλαγή πλεύσης στην εθνική ομάδα πόλο γυναικών προχωρά η ΚΟΕ, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διοίκηση της ομοσπονδίας δεν προτίθεται να ανανεώσει τη συνεργασία της με την Αλεξία Καμμένου.

H ΚΟΕ ανέλαβε να φιλοξενήσει στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» το προκριματικό τουρνουά της 1ης κατηγορίας του World Cup στην υδατοσφαίριση γυναικών (14 έως τις 19 Ιανουαρίου) και όπως όλα δείχνουν στις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2025 και στην αρχή του νέου ολυμπιακού κύκλου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παρουσιαστεί με νέο προπονητή.

Το ρεπορτάζ του Gazzetta συγκλίνει στην απόφαση της διοίκησης της κολυμβητικής ομοσπονδίας να μην ανανεώσει τη συνεργασία της με την Αλεξία Καμμένου, με τις επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς ΚΟΕ να αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες.

Η Αλεξία Καμμένου έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της εθνικής ομάδας σε νικηφόρο αγώνα του World League με την Ουγγαρία στην Πάτρα, τον Ιανουάριο του 2022 και η πορεία της στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σημαδεύτηκε από το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2022, το χάλκινο στο ευρωπαϊκό του 2024 στο Αϊντχόφεν κι αμέσως με την 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα και τον δραματικό μικρό τελικό με την Ισπανία.

Μα πάνω απ' όλα με την επιστροφή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες έπειτα από 16 χρόνια, εκεί όπου η εθνική ομάδα κατετάγη στην 7η θέση.

 

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος είχε στείλει το πρώτο μήνυμα, τις παραμονές των εκλογών της ομοσπονδίας, όταν σε συνέντευξη Τύπου στις 2 Σεπτεμβρίου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την παρουσία των εθνικών ομάδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, είχε αναφέρει: «Και για τις δύο ομάδες περίμενα κάτι πολύ καλύτερο...».

Με την επανεκλογή του ο Κυριάκος Γιαννόπουλος στην προεδρία της ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στη δημιουργία επιτροπών σε όλα τα αθλήματα για την αξιολόγηση του έργου και στη συνέχεια την κατάθεση προτάσεων προς το Δ.Σ. για τους εθνικούς προπονητές, ξεκαθαρίζοντας πως το σχετικό θέμα, σε άνδρες και γυναίκες θα έχει τελειώσει μέσα στον Οκτώβριο.

pavlidis_charis

Σε πρώτο πλάνο ο Χάρης Παυλίδης

Το όνομα που παίζει πιο πολύ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας είναι ο Χάρης Παυλίδης.

Ο 53χρονος προπονητής τον Ιανουάριο του 2022 κι έπειτα από 15ετή σχεδόν παρουσία στην ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, αποδέχθηκε την πρόταση της ομοσπονδίας της Κίνας, αναλαμβάνοντας την εθνική ομάδα γυναικών.

Υπό τις οδηγίες του η Κίνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες, τον Οκτώβριο του 2023 και μαζί εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, όμως λίγες ημέρες μετά ο Παυλίδης αποχώρησε από αυτή.

@Photo credits: INTIME, Νίκος Βήχος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα