«Καμπάνα» αποκλεισμού έξι μηνών στην εθνική Ιταλίας από την World Aquatics

Δημήτρης Ντζάνης
italy polo

bet365

H εθνική ομάδα της Ιταλίας τιμωρήθηκε με ποινή έξι μηνών από τη World Aquatics, για δυσφήμιση του αθλήματος στον αγώνα με την Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

H τιμωρία για την εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ιταλίας, για όσα είχαν συμβεί πριν από δύο μήνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αναμενόταν βαριά κι έτσι συνέβη.

Η Επιτροπή Ακεραιότητας της World Aquatics επέβαλε ποινή αποκλεισμού έξι μηνών στην εθνική ομάδα της Ιταλίας, για τον τρόπο διαμαρτυρίας στον αγώνα με την Ισπανία, στις 9 Αυγούστου, για τις θέσεις 5-8 των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Οι «Σετεμπέλο» τιμωρήθηκαν με εξάμηνο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική διοργάνωση, για δυσφήμιση του αθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πάρουν μέρος στο World Cup, με την προκριματική φάση να γίνεται τον Ιανουάριο. Αντίθετα, δεν κινδυνεύει η παρουσία τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τον Ιούλιο του 2025 στη Σιγκαπούρη.

Η ιταλική ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι δεν θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης τιμωρίας, που ξεκινά από την Τετάρτη (17/10). Παράλληλα, στην ιταλική ομοσπονδία επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ, με το ήμισυ αυτού να είναι με αναστολή.

 

Τότε οι Ιταλοί επέλεξαν έναν πρωτόγνωρο τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για όσα συνέβησαν στο χαμένο προημιτελικό με την Ουγγαρία.

Αρχικά, τη στιγμή ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της χώρας τους οι παίκτες γύρισαν την πλάτη τους στους διαιτητές και στην επιτροπή του αγώνα.

Στη συνέχεια, ο Κοντέμι κέρδισε το πρώτο σπριντ, με τους παίκτες της Ισπανίας σε μια κίνηση αλληλεγγύης να μη διεκδικούν την μπάλα.

Ο Σάντρο Καμπάνια αμέσως κάλεσε τάιμ άουτ, με τον Κοντέμι να βγαίνει μόνος του από το νερό, σαν να αυτοαποβάλλεται και τον Ντι Φούλβιο να μένει σκόπιμα εκτός αγώνα για τα πρώτα τέσσερα λεπτά.

Η λάθος απόφαση των διαιτητών Μίσκοβιτς και Αλεξαντρέσκου να αποβάλλουν τον Κοντέμι χωρίς αντικατάσταση στον προημιτελικό με την Ουγγαρία, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών.

Η ιταλική ομοσπονδία (FIN) είχε ασκήσει ένσταση, ζητώντας την επανάληψη του αγώνα, που απέρριψε η Επιτροπή Εφέσεων της World Aquatics, αλλά η World Athletics έχει ήδη αποφασίσει να προσφύγει στο CAS. Η World Aquatics έπαυσε τους διαιτητές από τη συνέχεια του τουρνουά, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την ιταλική πλευρά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα