Κώστας Μουρίκης στo Gazzetta: «Θέλουμε να φέρουμε άλλον έναν τίτλο στον Πειραιά»

Ο Κώστας Μουρίκης με το τρόπαιο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

bet365

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 11ο διαδοχικό του τίτλο στην υδατοσφαίριση ανδρών και ο Κώστας Μουρίκης ήταν μέσα και στα 11. Ο 35χρονος φουνταριστός λίγο πριν αφήσει τους «ερυθρόλευκους» για άλλες πολιτείες, μιλά στο Gazzetta και εν όψει του Final 8 του Champions League.

Ο Ολυμπιακός γιορτάζει τον 11ο σερί τίτλο πρωταθλήματος στην υδατοσφαίριση ανδρών και ο Κώστας Μουρίκης έχει ευτυχήσει να είναι μέλος της ομάδας και στα 11 αυτά πρωταθλήματα, καθώς βρίσκεται σε αυτή από το καλοκαίρι του 2011.

Για τον 35χρονο φουνταριστό έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου και στο τέλος της σεζόν θα αφήσει το μεγάλο λιμάνι εκεί όπου έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο.

Όμως για τον ίδιο, όσο και για τους συμπαίκτες του υπάρχει ακόμα μια μεγάλη πρόκληση πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, το Final 8 του Champions League στο Βελιγράδι.

Πρώτα υπάρχει η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο στην Ιταλία (24/5) και αμέσως μετά το ταξίδι στην πρωτεύουσα της Σερβίας και το μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού, που αρχίζει στις 31 Μαΐου.

«Σε όλα αυτά τα 11 πρωταθλήματα είμαι μέσα», έλεγε χαμογελώντας στο Gazzetta, ο Κώστας Μουρίκης, μετά το τέλος του 3ου τελικού στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά ο Κώστας Μουρίκης και πρόσθεσε: «Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, απέναντι στη Βουλιαγμένη, αλλά γνωρίζουμε πως έχουμε τις λύσεις και την ποιότητα για να γυρίζουμε παιχνίδια, όπως και έγινε.

Θα χαρούμε για μια ημέρα, αλλά από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά, έχουμε ακόμα έναν μεγάλο στόχο, θέλουμε να φέρουμε άλλον έναν τίτλο στον Πειραιά. Η άμυνα δίνει τους τίτλους, τα παιχνίδια στο Final 8 είναι νοκ άουτ, υψηλής έντασης, το κερδίζει όσο τα θέλει περισσότερο».

Λίγο πιο δίπλα ο έτερος των φουνταριστών Χριστόδουλος Κολόμβος, ανήμπορος να βοηθήσει τους συμπαίκτες του μετά την επέμβαση στο μάτι, μας έλεγε.

«Σήμερα (σ.σ, χθες) το κάναμε λίγο δύσκολο στην αρχή, τώρα η ομάδα πρέπει να τα δώσει όλα στο Βελιγράδι, να παρουσιαστεί τη μεγαλύτερη συγκέντρωση».

Γιώργος Δερβίσης: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει πολλά»

Ο Γιώργος Δερβίσης αποτελεί μια σταθερή αξία για τον Ολυμπιακό, έναν παίκτη που κάνει πολλή δουλειά μέσα στο νερό, πραγματικό στυλοβάτη στην αμυντική γραμμή των «ερυθρόλευκων».


Ο 29χρονος διεθνής αμυντικός, μετά την εμπειρία του στο ιταλικό πρωτάθλημα με την Ποζίλιπο Νάπολι, επέστρεψε στον Ολυμπιακό το 2017 και συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα.

Μιλώντας στο Gazzetta o Γιώργος Δερβίσης είπε: «Ας μη λέμε πολλά, ο Ολυμπιακός φέτος έχει δείξει χαρακτήρα ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

dervisis

Ξεκινήσαμε νωθρά, με αποτέλεσμα να βρεθούμε πίσω στο σκορ με τέσσερα τέρματα. Αν αιφνιδιαστήκαμε; Ξέραμε ότι παίζουμε (σ.σ. γέλια),

Δεν έχω μετρήσει τα πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό είναι η αλήθεια, όμως με όλους αυτούς τους συνεχόμενους τίτλιτς ο Ολυμπιακός δείχνει τη δυναμική του, ο 300ός τίτλος σε όλα τα ομαδικά αθλήματα δείχνει τι σημαίνει Ολυμπιακός.

Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν πολύ μεγάλο στόχο, το Champions League. Το αν θα βγούμε δεύτεροι ή τρίτοι στoν όμιλο μικρή σημασία έχει, η ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε στον προημιτελικό του Final 8 θα είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο, δεν έχουμε προτίμηση, σημασία έχει να είμαστε εμείς καλά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα