Ο Απόλλων Σμύρνης άντεξε κόντρα στον Παναθηναϊκό και έφυγε νικητής από το Γουδή

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Νίκος Γαρδίκας αποτελεί ένα από τα επιθετικά όπλα του Απόλλωνα Σμύρνης

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης άντεξε στην τελική αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και πήρε την εκτός έδρας νίκη με 9-8 για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών.

Ο Απόλλων Σμύρνης τα χρειάστηκε στα τελευταία λεπτά κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως έβγαλε τις άμυνες και έφυγε νικητής από το πάρκο Γουδή με 9-8, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 5η αγωνιστική στον Α' όμιλο της 1ης φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών.

Oι φιλοξενούμενοι είχαν από την αρχή το προβάδισμα και όταν ο Νίκος Γαρδίκας με περίτεχνη λόμπα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας των «πρασίνων» για το 9-6, στα τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος, όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει υπέρ του Απόλλωνα.

Όμως ο Μπέντζαμιν Στίβενσον έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ο Αμερικανός περιφερειακός με εκτέλεση πέναλτι μείωσε σε 9-7 (3:28), με τη σέντρα «έκλεψε» την μπάλα και μόνος προ του Στέφανου Γαλανόπουλου, έκανε το 9-8 (3:06).

Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στον αγώνα, αλλά δεν κατάφεραν να φθάσουν στην ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν άμυνες στα 2μ. στο 1:03 και στα 00:12, με τους γηπεδούχους να ζητούν αποβολή για το μαρκάρισμα στον Δημήτρη Σγουρίδη στη δεύτερη περίπτωση.

Με το τρίποντο ο Απόλλων Σμύρνης πλησίασε τον 2ο της βαθμολογίας ΓΣ Περιστερίου στον βαθμό, από την άλλη ο Παναθηναϊκός παρέμεινε πέντε βαβμούς πίσω από την 4η Γλυφάδα.


Tα οκτάλεπτα: 1-4, 3-2, 2-2, 2-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Δευτεραίος, Κανδανολέων, Ζερβουδάκης, Νικολαΐδης Γ., Στίβενσον 4, Μπραΐμης, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας, Δερμιτζάκης Δ., Αγκόρτσας, Αλβέρτης 3, Κρατημένος, Χωματάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας 1, Τρούλος 2, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 1, Τσαχιλίδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης.


Η βαθμολογία
(5η αγωνιστική)

1.Ολυμπιακός 15
2.ΓΣ Περιστερίου 13
3.Απόλλων Σμύρνης 12
4.Γλυφάδα 9
--------------------------
5.Παναθηναϊκός 4
6.ΝΟΠ 3
7.Χίος 3
8.Χανιά 0

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα